Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Εκαιδευτικές εκδρομές υπηκόων από τρίτες χώρες



Πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Γεροσκήπου και τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς εκπαιδευτικές εκδρομές με στόχο τον κοινωνικό προσανατολισμό των υπηκόων τρίτων χωρών που ζουν στην Κύπρο.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις εκπαιδευτικές εκδρομές συμμετείχαν πέραν των 60 υπηκόων από τρίτες χώρες, οι οποίοι ζουν στην επαρχία Πάφου.  

Οι συμμετέχοντες, όπως αναφέρεται, ήρθαν πιο κοντά και γνώρισαν καλύτερα τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Κύπρου, αφού με τη συνοδεία ξεναγού επισκέφθηκαν το μοναστήρι του Κύκκου, το Όμοδος, την εκκλησία του Σταυρού και τον λινό αλλά και τα μοναστήρια της Τροοδίτισσας και της Τρικουκιάς. Στο πλαίσιο των εκδρομών προσφέρθηκε μεσημεριανό γεύμα με παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα.

Η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και κουλτούρας της Κύπρου λειτουργεί ως ένα ακόμη μέσο για την ομαλή κοινωνική ένταξη των υπηκόων από τρίτες χώρες. 

Οι εκδρομές που έγιναν στον πλαίσιο του προγράμματος ένταξης από τοπικές αρχές «Μαζί! Ανοιχτή Κοινωνία» συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.



κυπε