Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την έκρηξη στην οικία δημόσιας κατήγορου στην Έμπα



Στα επαγγελματικά καθήκοντα και τις επαγγελματικές δραστηριότητες της δημόσιου κατηγόρου Α’ Ξένιας Ξενοφώντος στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με την έκρηξη βόμβας στην οικία της, 35 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

 
Η Αστυνομία προσανατολίζεται στο ότι η επίθεση συνδέεται με υποθέσεις που έχουν δικαστεί είτε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου είτε στο μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου και στις οποίες η δημόσια κατήγορος εκπροσώπησε την Κατηγορούσα αρχή.

Οι έρευνες ξανάρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας από μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και πυροτεχνουργούς της ΜΜΑΔ του Αρχηγείου Αστυνομίας, ενώ από τη σκηνή παραλήφθηκαν αριθμός τεκμηρίων, τα οποία θα αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αυτοσχέδια βόμβα με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος, η οποία πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο . 

Η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης με τη λήψη καταθέσεων.

Από την έκρηξη έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές στην οικία, όπου διαμένει η τετραμελής οικογένεια αλλά και στα παράθυρα γειτονικής κατοικίας.

Την ώρα της έκρηξης η δημόσια κατήγορος βρισκόταν μόνη της σπίτι με ένα από τα παιδιά της.



kype