Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Δείτε πόσοι εργάζονται για τις εκλογές στην Πάφο και πόσα εκλογικά κέντρα λειτουργούνΠανέτοιμη δηλώνει η Επαρχιακή Διοίκηση για τις  Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου στην Επαρχία Πάφου.


Συνολικά στην εκλογική περιφέρεια Πάφου για τις Δημαρχιακές /Κοινοτικές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου εργάζονται  629 άτομα εκ των οποίων 153 είναι άνεργοι πτυχιούχοι, όσοι είχαν επιδείξει ενδιαφέρον, 455 δημόσιοι υπάλληλοι και 21 ωρομίσθιοι εργάτες,  σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής στην εκλογική περιφέρεια Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Στην Επαρχία Πάφου λειτουργούν 147 εκλογικά κέντρα. 

Στον Δήμο Πάφου θα λειτουργήσουν 34 εκλογικά κέντρα εκ των οποίων στο 9ο Δημοτικό σχολείο, στο 4ο Δημοτικό, στο 1ο Δημοτικό σχολείο Πάφου, στο 3ο Δημοτικό, στο 10ο Δημοτικό,στο 9ο Δημοτικό σχολείο το Κουπάτειο  και στο 6ο Δημοτικό.
 
Επίσης ως εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν το Δημοτικό σχολείο του Αναβαργού, το Γυμνάσιο Θεοσκέπαστης,  το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου καθώς και το Λύκειο Κύκκου.

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου, κάλπες θα λειτουργήσουν για τους κατεχόμενους Δήμους και κοινότητες και συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τέσσερα κέντρα στο Α’ Λύκειο για τις κατεχόμενες κοινότητες και  για τους κατεχόμενους Δήμους επίσης θα στηθεί κάλπη στο 1ο Λύκειο και στα Γραφεία της Υπηρεσίας Τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Στο μεταξύ, η  Επαρχιακή Διοίκηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Αστυνομία, η οποία θα συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας και θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

Για τις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου  θα εργαστούν 210 μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου. Ιδιαιτερότητα ωστόσο , αποτελεί ο μεγάλος αριθμός μελών της ΑΔΕ, οι οποίοι κατοικούν στην Επαρχία Λεμεσού και οι οποίοι θα είναι καθήκον στις εκλογές και θα χρειαστεί να μεταβούν να ψηφίσουν στους δικούς τους Δήμους/κοινότητες. 
 
Η Έπαρχος Πάφου και Έφορος της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Μαίρη Λάμπρου επανέλαβε  πως προεδρεύοντες ή βοηθοί που δεν ήταν συνεργάσιμοι ή που ακόμη διέπραξαν σοβαρά λάθη σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις δεν έχουν επιλεγεί να εργαστούν στις Δημαρχιακές/Κοινοτικές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου. Έστειλε μάλιστα σαφές μήνυμα να είναι προσεκτικοί και να εφαρμόσουν κατά γράμμα όλα όσα προβλέπονται. 

Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως ιδιαίτερα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2011 υπήρξε περίπτωση που εργαζόμενος σε εκλογικό κέντρο, σκόπιμα έκανε λανθασμένη καταγραφή τοποθετώντας σταυρούς προτίμησης προκειμένου να βοηθήσει συγκεκριμένο υποψήφιο.

Κάτι τέτοιο αποτελεί ποινικό αδίκημα, συμπλήρωσε.

Ανακοίνωσε επίσης πως η ανακήρυξη των νεοεκλεγέντων  Δημάρχων, κοινοταρχών, δημοτικών συμβουλίων και μελών των κοινοτικών συμβουλίων θα γίνει στο αμφιθέατρο των κυβερνητικών κτιρίων την επομένη των εκλογών δηλαδή την 19η Δεκεμβρίου.

Στις 15:30 της 19ης Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνει ανακήρυξη των κοινοταρχών ενώ μία ώρα αργότερα θα ακολουθήσει η ανακήρυξη του Δήμου Πάφου και στην συνέχεια η ανακήρυξη των Δήμων Πέγειας, Γεροσκήπου και Πόλης Χρυσοχούςκυπε