Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Οι ειδήσεις από την πυροσβεστική υπηρεσία



Σε 16 πυρκαγιές και 10 ειδικές εξυπηρετήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή από από τις 06.00 χθες μέχρι την ίδια ώρα σήμερα Τρίτη με τρία περιστατικά να αποτελούν τα πιο σοβαρά.

 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας, η ώρα 15.05 χθες λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά  σε κουζίνα  εστιατορίου  στην οδό Αγίου Νικολάου στην Έγκωμη και αφού ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Καϊμακλίου και Λακατάμιας με 3 οχήματα, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.20.  
 
Η πυρκαγιά ξέσπασε στην φριτέζα της κουζίνας λόγω υπερθέρμανσης μαγειρικού λαδιού και επεκτάθηκε στο σύστημα εξαερισμού της κουζίνας, ενώ ζημιά υπέστη ο εξοπλισμός της κουζίνας και μέρους της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Επίσης  από τον καπνό επηρεάστηκε ολόκληρο το εστιατόριο.
 
Η ώρα 15.30 χθες λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά  σε αποκάλαμα, ξερά χόρτα και άγρια βλάστηση παρά τα Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και Σκοπευτήριο στα Λατσιά. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Ακροπόλεως, Καϊμακλίου και ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Νήσου με σύνολο 3 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.50 αφού κατέκαυσε έκταση περίπου 4 εκταρίων.

Τέλος, η ώρα 02.36 το πρωί λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης συγκροτήματος διαμερισμάτων  στην οδό Αντώνη Αζίνα στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.20. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές στον χώρο των επιβατών, ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.   



κυπε