Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Δείτε με ποιον τρόπο αυτός ο 20χρονος Έλληνας κερδίζει εκατομμύρια



Την ώρα που πολλοί έφηβοι εξασφαλίζουν το χαρτζιλίκι τους δουλεύοντας part-time σε καταστήματα ή παραδίδοντας εφημερίδες, για τον Αλεξ Μαχαίρα, τα πράγματα είναι λίγο πιο λαμπερά.



Ο 20χρονος, έχει Ελληνα πατέρα και Κύπρια μητέρα και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο – συνήθως στην πρώτη θέση- καθώς είναι ο άνθρωπος που δοκιμάζει τα νέα αεροπλάνα προτού παραδοθούν στους πελάτες τους. 


Η συγκεκριμένη δουλειά περιλαμβάνει τη δοκιμή των καθισμάτων σε κάθε καμπίνα, το φαγητό και συνήθως ένα με δύο ποτήρια σαμπάνια. Στη συνέχεια ο ίδιος ανεβάζει τις φωτογραφίες που βγάζει στο Instagram και το Twitter. Ο Αλεξ Μαχαίρας, μιλώντας στο Business Insider είπε ότι ενδιαφέρεται για την αεροπορία από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Στα 14 τον προσέγγισαν για αεροπορικές αναλύσεις τηλεοπτικά δίκτυα όπως το BBC, το Sky News και το LBC, γεγονός που τον οδήγησε τελικά στον κόσμο Παραδόσεων αεροσκαφών. 


Αυτή είναι η συναρπαστική ζωή του Αλεξ Μαχαίρα μέσα από εικόνες «Γεννήθηκα σε ταξιδιωτικό σάκο», είπε στο BI. «Υπάρχουν βίντεο με μένα ως παιδί που δείχνω συνέχεια προς τον ουρανό. Δεν το πήρα από την οικογένειά μου – οι γονείς μου δούλευαν στην εστίαση και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, οπότε δεν είναι κληρονομικό.» Μελετούσε αεροπλοΐα οπουδήποτε μπορούσε, και μάλιστα έκανε και μαθήματα. «Η οικογένειά μου αστειευόμενη έλεγε ότι στα οκτώ μου μπορούσα να πω τα λόγια για μια ασφαλή πτήση που ακούγονται από τα ηχεία σε πέντε διαφορετικές γλώσσες» πρόσθεσε. 




Ο νεαρός διάβαζε μανιωδώς για τις τάσεις στην αεροπορία και εμπνεύστηκε από τον Richard Branson, έναν ήρωα που τελικά είχε την ευκαιρία να συναντήσει. Διάβασε το βιβλίο του σε πολύ νεαρή ηλικία. Σε ηλικία μόλις 14 ετών, τον προσέγγισαν από έναν βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος είχε παρατηρήσει την ανάλυσή του σχετικά με την αεροπορική βιομηχανία στο Twitter. Στα 16 του εμφανίστηκε στο Sky News, προκειμένου να δώσει απαντήσεις σχετικά με την αεροπορική τραγωδία της Germanwings. Αποφάσισε να ολοκληρώσει το σχολείο μερικής απασχόλησης, ώστε να μπορέσει να δουλεύει περισσότερο. [


businessinsider] [bovary]

 http://www.tilestwra.com/20chronos-ellinas-vgazi-ekatommyria-taxidevontas-stin-proti-thesi-ton-aeroplanon/