Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Αίθριος ο καιρός στην Κύπρο



Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένονται από την Πέμπτη.


Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, όμως το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευμα τοπικά νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Νωρίς το πρωί, στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα παράλια παροδικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα παράλια και στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, θα παρατηρούνται μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη. Το βράδυ δυνατό να σημειωθούν τοπικά λίγες ελαφρές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη, η οποία αναμένεται σταδιακά να υποχωρήσει. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή, θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και διαστήματα με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο εσωτερικό, στα ορεινά και στα ανατολικά παράλια, από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.