Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Λύματα στο Στρουμπί


Η Επαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στην Πάφο αναγκάζεται να επανέλθει στην κακή περιβαλλοντική εικόνα που παρουσιάζει η Κοινότητα Στρουμπιού, λόγω της διαρροής λυμάτων από κατοικίες, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται  εδώ και καιρό.


Πριν μερικούς μήνες είχαμε επισκεφτεί την περιοχή μετά από έντονα παράπονα των επηρεαζόμενων κατοίκων. Η κατάσταση ήταν απαράδεχτη, τα λύματα έρεαν κατά μήκος του δρόμου και κατέληγαν σε παρακείμενο περιβόλι με εσπεριδοειδή.

Σε συνάντηση που είχαμε με την Έπαρχο Πάφου, κ. Μαίρη Λάμπρου, όπου την ενημερώσαμε για το επίμαχο θέμα στο Στρουμπί,  ζητήσαμε την άμεση παρέμβασή της. Η Έπαρχος Πάφου μας διαβεβαίωσε ότι σε συνεννόηση με την Τοπική Αρχή το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά. Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις της, η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί αλλά επιδεινώθηκε.

Αυτό όμως που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η απαξίωση που αντιμετώπισαν οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι, όταν προσπάθησαν να επαναφέρουν το θέμα. Είναι απαράδεκτο οι πολίτες να αντιμετωπίζονται κατά αυτόν τον τρόπο. 

Το κράτος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουν να δίνουν λύσεις που να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, χωρίς να αναγκάζονται οι πολίτες να γίνονται επαίτες. 



Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου
Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών