Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Το Κυπριακό είναι θέμα Βρετανίας και Τουρκίας και όχι Ε/κ και Τ/κ

Η συνέντευξη  με την Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσίευσε η εφημερίδα Πολίτης στην Κύπρο  στις 30.4.2017 με τίτλο «Η λύση δεν είναι θέμα Ελλάδας – Τουρκίας – στα χέρια των Κυπρίων Ε/κ και Τ/κ η λύση του Κυπριακού»,  ήταν μια πολύ χαμηλού επιπέδου προσπάθεια να κτυπηθεί  ο Έλληνας υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για την επιστολή που έστειλε στον ΓΓ καταγγέλλοντας τον Νορβηγό Έιντε.
Κάτι που όφειλε προ καιρού να είχε κάνει πρώτη η ίδια η κυπριακή κυβέρνηση.
Τα κυπριακά κόμματα, και οργανώσεις. Ουδείς όμως δεν τόλμησε.  Περιορίστηκαν όλοι στις επανωτές φραστικές κατηγορίες για τις πράξεις, παραλήψεις και φιλοτουρκισμούς του Νορβηγού αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ,  με κανένα να μην προχωρεί ένα βήμα πάρα κάτω και να τον καταγγέλλει στους ανώτερούς του, τον ΓΓ του ΟΗΕ. Περιμένοντας όπως πάντα στην Κύπρο κάποιους άλλους…
Η επιστολή Κοτζιά
Καταρχήν ξεκαθαρίζω ότι ο Νίκος Κοτζιάς ως υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας, μίας από τις τρείς ‘εγγυήτριες’ δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας βάση της ισχύουσας ακόμα, Συνθήκης Εγγυήσεως του 1960, πολύ καλά έκανε και τον κατήγγειλε, και το δικαίωμα είχε και την υποχρέωση.  Εκείνο που δεν έγινε δυστυχώς, ακόμα και μετά την γνωστοποίηση της καταγγελίας , είναι η αδυναμία όλων στην Κύπρο, κυπριακής κυβέρνησης, αρχηγών κομμάτων, Κυπριακής Βουλής και οργανώσεων κυρίως προσφυγικών να συμπαρασταθούν στον Κοτζιά. Και  επιτέλους και με δικές των επιστολές προς τον νέο ΓΓ του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες (τουλάχιστον δεν ακούσαμε ότι έγιναν) να υποστηρίξουν την καταγγελία Κοτζιά. Περιορίστηκαν και πάλιν στις δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση και τίποτα πέραν των συνόρων της νήσου Κύπρου. Όταν τους είχαμε προ καιρού με τεκμηριωμένα άρθρα στην «Σημερινή» ενημερώσει ότι ο εν λόγω Νορβηγός Έιντε είχε διορισθεί από τον προηγούμενο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν με το ελεύθερο να πράττει όπως θέλει (εννοείται όπως τον καθοδηγούν οι Βρετανοί και Αμερικανοί)  δίχως ΠΡΟΝΟΙΑ στους όρους εντολής του, ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ! Το κυριότερο στοιχείο που όφειλαν να είχαν προσέξει αμέσως από την πρώτη στιγμή του διορισμού του.  Αυτό το κεντρικό σημείο για το ρόλο που διαδραματίζει ο Έιντε,  αγνοήθηκε,  πρέπει να λεχθεί και από τον Έλληνα υπ. Εξωτερικών ενώ έπρεπε να ήταν ο άξονας για τις καταγγελίες του.
ΘΕΜΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
«Στα χέρια των Κυπρίων, Ε/κ και Τ/κ η λύση του Κυπριακού… και να σταματήσουν να προσπαθούν να μαντεύουν «βολικά» τι θέλει η Τουρκία», δήλωσε με παπαγαλίστικη ρητορική η Σία Αναγνωστοπούλου.
Πρώτον κυρία Αναγνωστοπούλου, δεν χρειάζεται να μαντέψουμε βολικά ή αλλιώς  τι θέλει η Τουρκία. Αυτό είναι ξεκάθαρο από τις δύο εισβολές και συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της μισής μας Κύπρου, με το σοβινιστικό και ρατσιστικό σύνθημα που μολύνει τον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο και  που μόνο εθελοτυφλούντες, γενίτσαροι υποστηρικτές των τουρκικών συμφερόντων είτε αυτοί είναι ακαδημαϊκοί, βουλευτές, πολιτικοί ή  απλοί πολίτες,  δεν μπορούν να παραδεχτούν.
Επομένως, η λύση, όχι μόνο ΕΙΝΑΙ θέμα Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά πολύ πιο συγκεκριμένα θέμα ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ.  Κυρίως ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Οι δύο άμεσα εμπλεκόμενες  χώρες  (συνεννοημένες από το βράδυ της  17.7.1974) στο έγκλημα εις βάρος της Κύπρου το 1974 και το οποίο συνεχίζεται με την κατοχή μετά τις δύο αιματηρές και σκόπιμες τουρκικές εισβολές…
Δηλώνω ότι υιοθετώ πλήρως την θέση του επίκουρου καθηγητή Δρ. Κλέαρχου Α. Κυριακίδη, ότι « Το ‘Κυπριακό πρόβλημα΄ είναι, στην ουσία, ‘το Αγγλο-Τουρκικό πρόβλημα’ και έτσι πρέπει να θεωρείται και να μετανομαστεί». (Πηγή: ΄Αρθρο του Δρ. Κλέαρχου  Α. Κυριακίδη,  ‘Οι Συνήγοροι του Τουρκικού Δόγματος της Διαίρεσης: Οι Βρετανοί και οι ‘Πέντε Πυλώνες της Διχοτόμησης’’, Agora Dialogue, 28 April 2017.
Θέμα Ε/κ και Τ/κ –  «Παρθενογένεση» της Τζόαν Ράιαν
Η φαιδρή  επινόηση ότι τάχατες η «λύση είναι στα χέρια των Κυπρίων Ε/κ και Τ/κ» που παπαγάλισε η κυρία Αναγνωστοπούλου είναι  βρετανικής επινόησης.  Επιτέλους να σταματήσει και αυτός ο εμπαιγμός. Έκανε την εμφάνισή της μετά το δημοψήφισμα της 24.4.2004 όταν το 76% του κυπριακού Ελληνισμού απέρριψε το νέο βρετανικό σχέδιο ονόματι «Ανάν».  Πιο συγκεκριμένα, και παρόλο που πριν χρόνια το Φόρειν ΄Οφις στόχευε στην υιοθέτηση αυτής της γραμμής για να γλυτώνει  το ίδιο τις επιθέσεις για την πολιτική του, ήταν κατά την πρωθυπουργία  του Εργατικού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν που έγινε η «παρθενογένεση» της επινόησης αυτής.
Με την εκλογή του ο Δημήτρης Χριστόφιας στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεκίνησε να παπαγαλίζει κάποιες φράσεις και θέσεις που δεν του ανήκαν. Όπως έγραψε ο αγαπητός βετεράνος δημοσιογράφος και πρώην αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Σημερινή», στις 22.8.2008 « … Είναι γνωστό ότι το βρετανικής έμπνευσης και κοπής σύνθημα Χριστόφια για «λύση για τους Κυπρίους από τους Κυπρίους» είναι εξάπαντος παραπλανητικό…»
Το σύνθημα αυτό το πλάσαρε η γνωστή στην ομογένεια του Λονδίνου (δεκάδες οι δημοσιεύσεις στην εφημερίδα «Ελευθερία» του Λονδίνου για τις μέρες και νύχτες της κυρίας αυτής) τουρκόφιλη βρετανίδα βουλευτής Τζόαν Ράιαν. Την οποίαν ο πρωθυπουργός Γκόρτον Μπράουν διόρισε ως ειδική αντιπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό, έξι μήνες μετά την ίδρυση της κοινοβουλευτικής οργάνωσης “Εργατικοί Φίλοι της Τουρκίας” της οποίας η Τζόαν Ράιαν υπήρξε ιδρυτικό μέλος…
Η Τζόαν Ράιν ξεκίνησε το πλασάρισμα του συνθήματος αυτού λίγο πριν επισκεφθεί το νησί τον Απρίλιο του 2008.  Ο πρώτος που υιοθέτησε το βρετανικό αυτό σύνθημα ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας.
Τζέιμς Κάλλαχαν
΄Όπως έγραψα, ήταν παλαιά  σοφιστεία του Φόρειν ΄Οφις για να μην βρίσκονται οι ίδιοι με τα σχέδιά τους στην πρώτη γραμμή του πυρός. Και πέτυχαν να την πλασάρουν με την προεδρία Χριστόφια και  εφόσον υπάρχουν δυστυχώς πολλοί έτοιμοι παπαγάλοι τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα να ακολουθούν τις αποικιοκρατικές… συστάσεις και καθοδηγήσεις , επικράτησε έκτοτε. Με  αποτέλεσμα να το πιστέψουν κιόλας κάποιοι δικοί μας και ξένοι.
Για περαιτέρω τεκμηρίωση ας πάμε πιο πίσω ακόμα, πέραν του 2008. Στις 15 Αυγούστου 1974 και καθώς η δεύτερη εισβολή των Τούρκων βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, με την συγκατάθεση του πολιτικού απατεώνα βρετανού σοσιαλιστή (σοσιαλιστικής κυβέρνησης Γουίλσον) τότε υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Τζέιμς Κάλλαχαν.  Σε συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος στο 10 Downing Street  (15.8.1974) με τον βρετανό πρωθυπουργό Χάρολτ Γουίλσον συνοδευόμενος από τον τότε ΄Υπ. Αρμοστή της Κύπρου στο Λονδίνο Κώστα Ασσιώτη, όπου παρευρέθηκε και ο Τζέιμς Κάλλαχαν,  ο τελευταίος είπε στο Μακάριο ότι « είχε πάρει τη θέση ότι η εξεύρεσης λύσης για τα προβλήματα  της Κύπρου ήταν θέμα των κυπριακών κοινοτήτων μεταξύ των».
«The Secretary of State said that he had taken the position that the finding of a solution for the problems of Cyprus was a matter for the Cypriot communities themselves».
«Δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα «τι θέλει και τι δεν θέλει η Τουρκία». Μπορώ όμως να θέσω το ερώτημα, τι θέλει και τι δεν θέλει η Κύπρος…» δήλωσε η κυρία Σία, για να τονίσει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστηρίζει λύση Δι-κοινοτικής, Δι-ζωνικής Ομοσπονδίας».
Ε, λοιπόν κυρία Σία και συνοδοιπόροι, ξέρετε πολύ καλά τι θέλει η Τουρκία και βρίσκεται στην πατρίδα μας, και πρέπει να είστε αδιάβαστοι που δεν είστε για να μην γνωρίζετε, διαβάστε τις εκθέσεις Δρ Νιχάτ Ερίμ, τον μ. Νεοκλή Σαρρή και δέστε από μόνοι σας την σοβινιστική επιγραφή στον Πενταδάκτυλο αν μη τι άλλο.
΄Οσο για το τι θέλουμε εμείς οι Έλληνες της Κύπρου σας απαντούμε ευθαρσώς, ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΝΟΜΑΤΙ Δι-κοινοτικής, Δι-ζωνικής Ομοσπονδίας. 
Αν στο ΣΥΡΙΖΑ και στον πρωθυπουργό της Ελλάδας  αρέσει τόσο πολύ αυτή η αντιδημοκρατική και διαιρετική «λύση», που απέρριψε το 76% του Ελληνισμού στην Κύπρο,  τότε εφαρμόστε την εσείς με την Τουρκία! ΄Η ακόμα προτείνετε της Τουρκίας να την εφαρμόσει η ίδια με τους Κούρδους…
  • Ερευνήτρια/δημοσιογράφος  – Λονδίνο 2.5.2017