Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Έφτασαν στην Κύπρο φορτωμένοι τσιγάρα



Δύο Ρώσοι που έφτασαν χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας συνελήφθησαν για δόλια αποφυγή καταβολής δασμού για τσιγάρα που έφεραν μαζί τους.

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις έντεκα χθες βράδυ Ρώσος επισκέπτης ηλικίας 36 χρόνων και μία κοπέλα επίσης από την Ρωσία, ηλικίας 21 χρόνων, έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Μετά από έλεγχο που διενήργησαν μέλη του τελωνείου του αεροδρομίου, διαπίστωσαν ότι τα δύο άτομα μετέφεραν σε δυο αποσκευές τους 150 κούτες των 20 πακέτων τσιγάρα, χωρίς να καταβάλουν δασμούς, φόρους κατανάλωσης και φόρους προστιθέμενης αξίας.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες, οι δυο Ρώσοι διέφυγαν από τον τελωνειακό έλεγχο και βγήκαν από το αεροδρόμιο χωρίς να καταβάλουν τους απαραίτητους δασμούς και φόρους.

Μετά από εξετάσεις που διενεργήθηκαν από τους τελωνειακούς λειτουργούς, διαπιστώθηκε ότι τα δύο άτομα θα διέμεναν για την περίοδο των διακοπών τους σε ξενοδοχείο στον Πρωταρά.  

Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους και σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθηκαν από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου.

Ακολούθησε έρευνα στο δωμάτιο όπου διέμεναν χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε και τα δύο άτομα τέθηκαν υπό κράτηση.
 
Το Τμήμα Τελωνείου συνεχίζει τις εξετάσεις.



κυπε