Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Βροχερός ο καιρός στην Κύπρο σήμεραΑσταθής αέρια μάζα αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα και την Παρασκευή στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, ενώ το απόγευμα αναμένονται και καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί αρχικά ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αργότερα στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και στους 22 βαθμούς τα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι γενικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 14 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, ενώ τις ώρες του απογεύματος αναμένονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε περιοχή καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις ώρες του απογεύματος θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Παρασκευή και το Σάββατο ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή άνοδο.