Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Στο κόκκινο η θερμοκρασία στην Κύπρο

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήµερα, µετά τη διάλυση της τοπικής αραιής οµίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Νεφώσεις ωστόσο που θα αναπτύσσονται τοπικά, το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα, δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά παράλια, λίγο ταραγµένη αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει την Πέµπτη µικρή άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο, δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.