Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Η Σκόπελος μεταξύ των 15 ελληνικών νησιών που πρέπει να πάτε φέτος διακοπές

 «Ποιος θα μπορούσε να απορρίψει μια ή δύο ασφαλείς εβδομάδες ήλιου και νόστιμου φαγητού σε παραθαλάσσια ταβερνάκια», αναρωτιέται ο συντάκτης της Daily Telegraph, που προτείνει 15 ελληνικά νησιά για τις διακοπές των Βρετανών, κατηγοριοποιημένα ανάλογα με τις ανάγκες των επισκεπτών.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στα ελληνικά νησιά και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και προτείνει κάθε ένα για τις αρετές του.

Καλύτερο νησί για παραλίες ανακηρύσσεται η Ζάκυνθος, η οποία εντυπωσιάζει με το μοναδικό ναυάγιο. Ως καλύτερος οικογενειακός προορισμός με την ατμοσφαιρική παλιά πόλη της ορίζεται η Κέρκυρα. Ακολουθεί ένα μη κατοικήσιμο νησί ως το κορυφαίο όλων για την πλούσια ιστορία του, που είναι η Δήλος. Δίπλα στην Δήλο κάνει την εμφάνισή της η Μύκονος, για τα καλαίσθητα ξενοδοχεία της.

«Πρωταθλήτρια» Ελλάδος στη γαστρονομία είναι η Κρήτη και ακολουθούν τα Κουφονήσια, που κερδίζουν την εθνική πρωτιά για την γαλήνη και την ηρεμία που εκπέμπουν.

Η Τήνος δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα ως το νησί με τα πιο διαφορετικά και «εξωγήινα» τοπία σε όλη την Ελλάδα. Η Άνδρος, για ακόμη μία φορά, κερδίζει τις εντυπώσεις ως παράδεισος για τον περιπατητικό τουρισμό.

Σύμφωνα με τo άρθρο, η Σύμη προσφέρεται για τα ζευγάρια και η Σκύρος για υγιή νου.

Η Κάρπαθος ξεχωρίζει για την μοναδική παράδοσή της, η Σαντορίνη για την ασύγκριτη θέα της, η Ρόδος για τη νυχτερινή ζωή που προσφέρει σε αφθονία και η Λευκάδα για τα θαλάσσια σπορ της. Στη λίστα υπάρχει και η Σκόπελος, η οποία αποσπά διπλή διάκριση για τις βίλες και τα αξιοθαύμαστα μοναστήρια της.

«Το συναισθηματικό δέσιμο με το Mamma Mia και οι ποιοτικές επιλογές της Σκοπέλου για ασφαλή διαμονή είναι ακριβώς τα συστατικά για ιδανικές διακοπές που επιζητεί ο σύγχρονος ταξιδιώτης, μακριά από τον συνωστισμό και την τυποποίηση», εξηγεί, σε σχετική ανακοίνωση, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου.

Πηγή: cnn.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: