Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Κατά πάσα πιθανότητα την δολοφόνησαν οι συγγενείς της γιατί αρνήθηκε να παντρευτεί τον ξάδερφό της

Κύριο θέμα αποτελεί στην ιταλική επικαιρότητα η εξαφάνιση της δεκαοκτάχρονης Πακιστανής, Σαμάν Αμπάς. Η Σαμάν ζούσε με την οικογένειά της στην βόρεια Ιταλία. Έφτασε στην Ιταλία το 2015, καταφέρνοντας να ενταχθεί πλήρως στη νέα σχολική, και κοινωνική πραγματικότητα με την οποία ήλθε σε επαφή.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, όμως, η οικογένειά της δεν δέχθηκε ποτέ το ότι η Σαμάν ντυνόταν όπως όλες οι Ιταλίδες συνομήλικές της, και δεν ήθελε να παντρευτεί, με «υποχρεωτικό γάμο», τον ξάδερφό της. Για τον λόγο αυτό, και για να αποφευχθούν επιπλέον ψυχολογικές πιέσεις, οι ιταλικές αρχές είχαν αποφασίσει να βοηθήσουν την Σαμάν και να την μεταφέρουν σε προστατευμένο χώρο διαμονής.

Εδώ και τέσσερις εβδομάδες η κοπέλα έχει εξαφανιστεί και οι γονείς της, που ζούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Η ιταλική δικαιοσύνη απέστειλε κλήση σε απολογία στον πατέρα της και ζήτησε την συνεργασία των δικαστικών του Πακιστάν. Σήμερα δε, ανακοινώθηκε ότι συνελήφθη ένας ξάδερφος της δεκαοκτάχρονης, ο οποίος προσπαθούσε να μεταβεί οδικώς στην Ισπανία, από την Γαλλία.




Κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόκρυψη πτώματος. Διότι οι εισαγγελείς του Ρέτζιο Εμίλια, θεωρούν ότι οι γονείς, ένας θείος και δυο ξαδέλφια της Σαμάν, την δολοφόνησαν για να την τιμωρήσουν, επειδή αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές τους και επέλεξε να ζει ως ελεύθερος και ανεξάρτητος άνθρωπος.

 «Δεν είναι αλήθεια, η Σαμάν είναι στο Βέλγιο και είναι καλά», απαντά ο πατέρας της απ' την πατρίδα του. Δικαστικές πηγές, στην Ιταλία, αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα μπορέσει να πέσει άπλετο φως στην όλη αυτή τραγική ιστορία.


https://www.protothema.gr/world/article/1128950/salos-stin-italia-apo-tin-exafanisi-18hronis-tin-dolofonisan-suggeneis-tis-giati-arnithike-na-padreutei-xadelfo-tis/


Δεν υπάρχουν σχόλια: