Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

"Δεν τελειώσαμε ακόμη με τον κορωνοϊό... αλλά τα δύσκολα πέρασαν"

Με αφορμή την κατακόρυφη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο η Δρ. Ζωή-Δωροθέα Πανά, μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, μίλησε στο ΦΙΛΟΞΕΝΟ.  
Στάθηκε στα θετικά αποτελέσματα που καταγράφονται στην Κύπρο (κρούσματα, νοσηλείες), στους εμβολιασμούς, στη μεταδοτικότητα του μεταλλαγμένου ιού αλλά και τι να προσέξουμε μετά την καλοκαιρινή περίοδο.

 

"Νομίζω αυτό που βλέπουμε είναι το αποτέλεσμα πολλαπλών δράσεων, πρώτον του βραχυπρόθεσμου καθολικού απαγορευτικού , που συνέπεσε με την επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης, τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, τη μείωση συγχρωτισμού σε εσωτερικούς χώρους και την μεταβατική εφαρμογή του safepass εγχώρια με τα πολλαπλά  τεστ.

Σίγουρα είμαστε καλά αλλά οι χαλαρώσεις λίγο μπορεί να αλλάξουν την εικόνα όχι σημαντικά εάν συνεχίσουμε έτσι καλά τον εμβολιασμό μας, γιατί και μεταλλαγμένα να εισέλθουν θα έχουμε κάνει τείχος ανοσίας.

Αυτά για το καλοκαίρι. Μετά θέλει εξαιρετικά προσεκτικό χειρισμό ώστε να κρατήσουμε το υψηλό τείχος.  Δεν τελειώσαμε ακόμα αλλά τα δύσκολα πέρασαν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: