Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Το «Ανακυκλώψαρο» της Medochemie ταξιδεύει στην Ελλάδα

 


Η φαρμακοβιομηχανία Medochemieσυνεχίζει τη μάχη κατά της ρύπανσης των θαλασσών και εκτός συνόρων, τοποθετώντας άλλο ένα «Ανακυκλώψαρο», σε μια από τις πλέον γνωστές παραλίες της Αθήνας, αυτή του Δήμου Αλίμου.

Η τελετή τοποθέτησης του πρωτότυπου αυτού έργου σε σχήμα καρχαρία, του γνωστού καλλιτέχνη Σώτου Αναστασίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Μαΐουστην Αθήνα, στην παρουσία του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, του διευθυντή της MedochemieHellas, Αντώνη Ευμορφιάδηκαι του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie, Δρ. Χριστάκη Σεργίδη.

Με την ενέργεια αυτή, η Medochemie και ο Δήμος Αλίμου ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια πιο γαλανή Μεσόγειο, απαλλαγμένη από τα πλαστικά, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για ανάληψη δράσεων, φιλικών προς το περιβάλλον και το ευαίσθητο θαλάσσιο οικοσύστημα μας.

Μάλιστα με αφορμή την τελετή εγκατάστασης του «Ανακυκλώψαρου», η περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση AllForBlueπροχώρησε στον καθαρισμό της παραλίας, συμβάλλοντας με το δικό της τρόπο στον αγώνα για θάλασσες απαλλαγμένες από τα πλαστικά.

Όπως δήλωσε ο Δρ Χριστάκης Σεργίδης, Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης  Ενέργειας της Medochemie,θα πρέπει όλοι μας να γίνουμε ενεργοί συμπαραστάτες των προσπαθειών που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές, εταιρίες και οργανώσεις για την προστασία του πλανήτη,  που αποτελεί και το μοναδικό μας σπίτι.

Για το λόγο αυτό, είπε χαρακτηριστικά, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για ανακύκλωση και εφαρμογή καινοτόμων δράσεων, όπως το «ανακυκλώψαρο», βάζοντας έτσι φρένο στην ανεπανόρθωτη καταστροφή του οικοσυστήματος των ωκεανών μαςαπό την απόρριψη πλαστικών.

Η ρύπανση των θαλασσών από πλαστικά, κατέληξε ο κ. Σεργίδης, μετατρέπεται σε σύγχρονη μάστιγα, που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και δραστικά, τότε τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά, φέρνοντας ως τραγικό παράδειγμα την ίδια τηΜεσόγειο, η οποία μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε μια «πλαστική θάλασσα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οικολογικό αυτό στολίδι της Medochemieκοσμεί ήδη τις παραλίεςτου «Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού», της « Ακτής Ολυμπίων » στην Λεμεσό, των «Μπάνιων» στην Πάφο, των «Φοινικούδων» στη Λάρνακα, «Λάντα» στην Αγία Νάπα και«Ονήσιλος» στον Άγιο Τύχωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: