Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

"Μικρός αριθμός κέντρων αναψυχής επαναλειτούργησε"

Το 30%-35% των κέντρων αναψυχής επαναλειτουργήσε σε παγκύπρια κλίμακα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Φύτο Θρασυβούλου. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τον κορωνοϊό και οι νέες χαλαρώσεις είναι σε καλό δρόμο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα, να συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα αλλά και το συντομότερο δυνατό να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν και στους εσωτερικούς χώρους.

Επίσης χαρακτήρισε σημαντικό το κοινό να μπορεί διακινηθεί χωρίς περιορισμούς. Χαιρετίζουμε, είπε, τις χαλαρώσεις, σύμφωνα με τις οποίες είναι μη υποχρεωτική από σήμερα, Δευτέρα η προσκόμιση SafePass σε εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους, όπως είναι οι εξωτερικοί χώροι των υποστατικών εστίασης, αλλά και την επέκταση του ωραίου μετακίνησης από απόψε από τις 11.00 το βράδυ στις 12 τα μεσάνυχτα.
Εμείς, είπε, σαν Ομοσπονδία ευχόμαστε, όπως η κατάσταση με τον τουρισμό διαμορφωθεί ούτως ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και της εστίασης σε ρυθμούς παραγωγικότητας, αλλά και για να μπορέσει να βελτιωθεί η οικονομία του τόπου, αλλά και των επιχειρηματιών του κλάδου.
Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως ανεξαρτήτως της επανεκκίνησης των κέντρων αναψυχής, εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι το θέμα της στήριξης των επιχειρήσεων που εξαρτώνται πλήρως από τον τουρισμό, αφού, όπως είπε, φαίνεται ότι η τουριστική κίνηση είναι και θα είναι μειωμένη κατά την φετινή περίοδο.
Εκείνο, ανέφερε, που ζητούμε άμεσα είναι να αρχίσει η στήριξη και η δανειοδότηση για στήριξη των επιχειρήσεων της τουριστικής βιομηχανίας μέσα από τις εγγυητικές του κράτους.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: