Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Δέκα εργάτες βρέθηκαν νεκροί

 

Δέκα εργάτες έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις κατά τη διάρκεια καθαρισμού μονάδας επεξεργασίας λυμάτων κοντά στην πόλη Ταγκανρόγκ, κατά την οποία δημιουργήθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι ανακριτικές αρχές διέταξαν την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.


Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας, (είναι το ανάλογο του αμερικανικού FBI) που διερευνά σοβαρά εγκλήματα, ανακοίνωσε ότι ερευνά αν στην μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στο χωριό Ντμιτριάντοβκα, κοντά στην πόλη Ταγκανρόγκ στο νότιο της περιοχής του Ροστόφ της Ρωσίας, υπήρξαν παραβιάσεις των κανόνων βιομηχανικής ασφάλειας.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους μετέδωσε ότι το μεθάνιο είχε διαρρεύσει κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης στην μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.

Οι αρχές στο Ταγκανρόγκ δήλωσαν ότι 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι οκτώ διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

«Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, στις 15.30 λόγω κατάστασης έκτακτης ανάγκης που σημειώθηκε σε μονάδα καθαρισμού λυμάτων … ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 10. Διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο οκτώ άνθρωποι» αναφέρεται στην ιστοσελίδα των αρχών της πόλης. Υπάλληλος της μονάδας που απάντησε σε τηλεφώνημα που έγινε αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό και παρέπεμψε στη διοίκηση της πόλης Ταγκανρόγκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: