Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Λουόμενοι, λόγω θαλασσοταραχής, κινδύνευσαν να πνιγούν στην Πάφο

Σύμφωνα με την Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παράλιων, χθες το μεσημέρι, γυναίκα από την Γερμανία, δεν ακολούθησε τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών για να μην εισέλθει στο νερό λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει και να χρειαστεί την επέμβαση των ναυαγοσωστών για να εξέλθει με ασφάλεια από το νερό.

Στο ίδιο σημείο, σήμερα γύρω στις 15:00, ζευγάρι κινδύνευσε με πνιγμό λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατεί και σήμερα στην περιοχή. Στη γυναίκα χρειάστηκε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και οξυγόνο, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο για την άμεση μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Παράλληλα, η Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών καλεί τους λουόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών, αφού η θάλασσα μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη αν δεν την σεβαστείς. «Όπως γνωρίζουμε κατά την χτεσινή μέρα, οι συνάδελφοι μας και σε άλλες επαρχίες προχώρησαν σε διασώσεις και επεμβάσεις λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν.

Τέλος, απευθύνουν κάλεσμα στις αρμόδιες αρχές (όπως έχουμε ήδη πράξει και με γραπτές επιστολές με ημερομηνίες 19/09/20, 16/11/20 και 09/04/21) να προχωρήσουν άμεσα με την προμήθεια μηχανοκίνητων σκαφών διάσωσης. «Τα υφιστάμενα μέσα που διαθέτουμε αυτή την στιγμή δεν επαρκούν για να καλυφθούν όλες οι παραλίες μας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα σκάφη είναι παλαιά και ακατάλληλα για σκοπούς διάσωσης. Ειδικά σε μέρες που επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, η ύπαρξη του κατάλληλου μηχανοκίνητου μέσου διάσωσης σε συνδυασμό με την ορθή κάλυψη σε ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Π.Ε.Ε.Ν.Π.».



Δεν υπάρχουν σχόλια: