Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

"Πετούσαν" με τα αυτοκίνητά τους. Οδηγούσαν μεθυσμένοι και υπό την επήρεια ναρκωτικών

 

Με ταχύτητα 182 χιλιομέτρων και υπό την επήρεια αλκοόλης, εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας, άνδρας ηλικίας 41 ετών, ενώ δεύτερος άνδρας, ηλικίας 22 ετών, που εντοπίστηκε στον αυτοκινητόδρομο, να οδηγεί αυτοκίνητο με ταχύτητα 149 χιλιομέτρων,

υποβλήθηκε σε ναρκωτεστ με θετικό προκαταρκτικό αποτέλεσμα. Τους δύο οδηγούς εντόπισαν και ανέκοψαν για έλεγχο, μέλη της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια ελέγχων τροχαίας, το βράδυ που πέρασε.

Συγκεκριμένα, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων - ΟΠΟΔ, του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, ενώ διενεργούσαν τροχονομικό έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, στην κατεύθυνση προς Λευκωσία, σε σημείο κοντά στην έξοδο προς Τσέρι, γύρω στις 11.40 το βράδυ της Τρίτης, εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται, με ταχύτητα 182 χιλιομέτρων, αντί μέχρι 100 χιλιομέτρων που είναι το ανώτατο όριο ταχύτητας.

 

Τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν το όχημα, ενώ κατά τον έλεγχο υπέβαλαν τον 41χρονο οδηγό του σε αλκοτεστ, με τελική ένδειξη 55μg%, αντί μέχρι 22μg% που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

 

Ο 41χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, ενώ το πρωί σήμερα, αυτός αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, για άμεση εκδίκαση της υπόθεσης παράβασης του ορίου ταχύτητας και οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης.

 

Μία ώρα αργότερα, στο ίδιο σημείο του αυτοκινητοδρόμου, μέλη του ΟΠΟΔ, εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται, με ταχύτητα 149 χιλιομέτρων και το ανέκοψαν για έλεγχο. Το αυτοκίνητο οδηγούσε 22χρονος, ο οποίος κατά τον τροχονομικό έλεγχο, υποβλήθηκε και σε ναρκωτεστ, με θετικό προκαταρκτικό αποτέλεσμα.

 

Τα μέλη της Αστυνομίας οδήγησαν τον 22χρονο στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Πέρα Χωρίου, όπου λήφθηκε από τον ίδιο δείγμα για τελική εργαστηριακή εξέταση οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών. Ο 22χρονος αποδεσμεύτηκε στη συνέχεια, με τον Αστυνομικό Σταθμό Πέρα Χωρίου να συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

Νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης, στις 10.30 η ώρα, στην πόλη Λευκωσίας, παρά τον κυκλικό κόμβο του ΟΧΙ, άντρας ηλικίας 37 ετών, οδηγός αυτοκίνητου που ανακόπηκε για έλεγχο, υποβλήθηκε σε αλκοτεστ με τελική ένδειξη 91μg%, αντί μέχρι 22μg%.

 

Ο 37χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, ενώ επίσης το πρωί σήμερα, αυτός αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, για άμεση εκδίκαση της υπόθεσης οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης.

 

Με τις παραβάσεις των ορίων ταχύτητας και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών να αποτελούν δύο από τους κυριότερους παράγοντες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων, η Αστυνομία συνεχίζει τις δράσεις αντιμετώπισης σοβαρών παραβάσεων τροχαίας, με καθημερινούς ελέγχους και διαρκή ενημέρωση του κοινού. Απώτερος στόχος είναι η αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, η καλλιέργεια οδικής συνείδησης και η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.



https://www.cypruspolicenews.com/DefaultArticle/ArticleId=20130

Δεν υπάρχουν σχόλια: