Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Νεκρός σε άσκηση αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς

 

Θανατηφόρο δυστύχημα σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας το πρωί της Τρίτης 25/5. 

Το Υπουργείο Άμυνας σε σχετική ανακοίνωσή του ανακοίνωσε επίσημα ότι το δυστύχημα έγινε σήμερα το πρωί σε περιοχή της Τροοδίτισσας.

Ο Αξιωματικός της ΕΦ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας με αντικείμενο «στρατιωτική έρευνα σε υψόμετρο» κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έπεσε στο έδαφος από μεγάλο ύψος, αναφέρει το ΥΠΑΜ. 

Ο αξιωματικός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η Αστυνομία διερευνά το δυστύχημα στο πλαίσιο της θανατικής ανάκρισης. Παράλληλα το ΓΕΕΦ έχει διατάξει έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος.

Το Υπουργείο Άμυνας εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Αξιωματικού, καταλήγει η ανακοίνωση. 

https://www.sigmalive.com/news/local/788941/tragodia-stin-ethniki-foura-nekros-aksiomatikos-se-askisi

φωτο sigmalive


Θρήνο σκόρπισε στην οικογένεια, στους φίλους του, αλλά και στην Εθνική Φρουρά, ο θάνατος του 33χρονου λοχαγού, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια άσκησης, με το Υπουργείο Άμυνας να ψάχνει τα αίτια της τραγωδίας.

 

Πρόκειται, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, για τον Ξάνθο Κυριάκου, από τη Λεμεσό. Ο άτυχος λοχαγός, της Εθνικής Φρουράς, που υπηρετούσε στο 70 Τάγμα Μηχανικού του BMH, μετέβη το πρωί της Τρίτης στην Τροοδίτισσα, για να συμμετάσχει σε άσκηση.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, «με τη χρήση σχοινιού προσπάθησε να καταρριχηθεί σε ειδική πλατφόρμα, όπου γίνεται κατάβαση σε γκρεμό», προσθέτοντας ότι «είχε αποκοπεί το σχοινί που κρατούσε, με αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό, βάθους 40 μέτρων».

Αμέσως, ειδοποιήθηκε το ΚΣΕΔ και στήθηκε επιχείρηση διάσωσής του. Αφού παραλήφθηκε από ελικόπτερο, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Τραγική ειρωνεία, το γεγονός ότι πριν από μερικές μέρες είχε πάρει προαγωγή και από υπολοχαγός, έγινε λοχαγός. Ο άτυχος 33χρονος, καταλείπει σύζυγο.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Άμυνας εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του, στην οικογένεια και τους οικείους του αξιωματικού.

Στο σημείο για αυτοψία κλήθηκαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου. Τα ακριβή αίτια θανάτου του 33χρονου, θα διακριβωθούν από τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού, που θα διενεργηθεί σε κατοπινό στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά το δυστύχημα, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, διέταξε έρευνα, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί κατά πόσον προκύπτουν ευθύνες, για το θάνατο του άτυχου 33χρονου, ενώ η Αστυνομία διερευνά υπόθεση αφύσικου θανάτου.


https://www.reporter.com.cy/police/article/814497/sygglonizoyn-oi-leptomereies-ga-ton-thanato-toy-atychoy-xanthoy-kopike-to-schoini


Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομία αναφορικά με τον τραγικό θάνατο του 32χρονου Αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς σε άσκηση στην Τροοδίτισσα.  

"Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί, ο λοχαγός της Εθνικής Φρουράς, 32 ετών, τέως από τη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης που διεξαγόταν σε περιοχή της Τροοδίτισσας.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ενώ ο Κυριάκου επιχειρούσε (γύρω στις 8.30πμ) καταρρίχηση, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έπεσε από ύψος 40 περίπου μέτρων, σε χαράδρα.

Ο 32χρονος παραλήφθηκε από ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πλατρών σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λεμεσού και την Εθνική Φρουρά, συνεχίζουν τις εξετάσεις". 


https://www.sigmalive.com/news/local/789096/i-anakoinosi-astmias-gia-ton-tragiko-thanato-tou-32xronou-aksiomatikou

Δεν υπάρχουν σχόλια: