Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Απάτη μέσω διαδικτύου στην Πάφο

 

Υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Πάφου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, 43χρονη που κατάγεται από την Πάφο κατήγγειλε στην Αστυνομία, ότι αρχές Νοεμβρίου του 2020 ήρθε σε επαφή με άγνωστο της πρόσωπο, που είναι ελληνικής καταγωγής και όπως της ανέφερε, διαμένει μόνιμα στην Αγγλία και συμφώνησαν να επενδύσει κάποιο χρηματικό ποσό σε εταιρεία διεθνούς κύρους, η οποία επενδύει χρήματα και αποφέρει κέρδος στον κάτοχο των χρημάτων.

Κατόπιν τούτου η 43χρονη έκανε έμβασμα στις 11 και 12 Νοεμβρίου του 2020 για το συνολικό ποσό των 1000 ευρώ και ακολούθως στις 9 Δεκεμβρίου του 2020, κατόπιν των οδηγιών του αγνώστου, η παραπονούμενη έμβασε άλλο ποσό 9.450 ευρώ. Μετέπειτα όπως ανέφερε στην Αστυνομία, η παραπονούμενη παρακολουθούσε τον λογαριασμό της και φαίνεται ότι τα λεφτά που επένδυσε αυξάνονταν αλλά ουδέποτε η ίδια προχώρησε σε ανάληψη των χρημάτων.
Ακολούθως μέσα Φεβρουαρίου του 2021 η παραπονούμενη ζήτησε από το άγνωστο πρόσωπο όπως τερματίσουν την συνεργασία που είχαν και να της αποστείλει το ποσό των 34.235 ευρώ που υπήρχαν στο λογαριασμό της. Έκτοτε το ύποπτο πρόσωπο σταμάτησε να έχει επαφή μαζί της, και ούτε μπορεί από τότε η 43χρονη να επικοινωνήσει μαζί του.
Το ΤΑΕ Πάφου ξεκίνησε τις εξετάσεις σε συνεργασία με την Ιnterpol και την Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟ.Κ.Α.Σ) για διερεύνηση της υπόθεσης. Οι εξετάσεις συνεχίζονται.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: