Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Ο ΠΑΟΚ σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδος

 

Ο ΠΑΟΚ, σ' ένα συγκλονιστικό τελικό, επικράτησε 2-1 του πρωταθλητή Ολυμπιακού με «χρυσό» σκόρερ τον Κρμέντσικ στο 90’ και κατέκτησε το 8ο Κύπελλο της ιστορίας του. 

Όχι μόνο επέστρεψε στους τίτλους ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πάρει το νταμπλ. Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 2-1 και σήκωσε για 8η φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Κρμέντσικ μπήκε στο ματς στο 80’ και στο 90΄ πέτυχε το χρυσό γκολ του «Δικέφαλου του Βορρά» που προηγήθηκε με πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 36΄, ενώ είχε ισοφαρίσει για τους πρωταθλητές ο Εμβιλά στο 50΄. 

Με τη λήξη του αγώνα λοιπόν, όλοι οι παίκτες αλλά και ο προπονητής του “Δικεφάλου του Βορρά”, Πάμπλο Γκαρσία ξεχύθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν τον τίτλο.

Τα γκολ του “Δικεφάλου του Βορρά” πανηγυρίστηκαν έξαλλα στη Θεσσαλονίκη, όπου από νωρίς πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν μαζευτεί σε καφετέριες για να δουν το σπουδαίο ματς.


https://www.newsit.gr/athlitika/olympiakos-paok-ton-kserane-me-krmentsik-kai-sikose-to-kypello-elladas-sto-oaka/3289703/



O Πάμπλο Γκαρσία και οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν έξαλλα μετά τη λήξη του τελικού κόντρα στον Ολυμπιακό την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και κατέκτησε το τρόπαιο χάρη στα γκολ των Βιεϊρίνια και Κρμέντσικ. 

Ο τεχνικός του Δικεφάλου, Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και οι παίκτες του πανηγύρισαν έξαλλα μετά από τη λήξη του ματς. Ο Ουρουγουανός είχε υψωμένες τις γροθιές του, ο Βιεϊρίνια και ο Φερνάντο Βαρέλα ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι. Από την άλλη υπήρχε το κοντράστ των συναισθημάτων με τον Ζοζέ Σα να είναι απογοητευμένος


https://www.gazzetta.gr/football/kypello-elladas/article/1595622/olympiakos-paok-exalloi-panigyrismoi-gkarsia-kai-paikton-meta-ti-lixi-toy-telikoy-vid?fbclid=IwAR2_LJEfB1RjylUlECZHJPvB2AsS2ow6OamAYvQPls5D1m7PwgVKeXY0Yks



Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είχε μόνο καλά λόγια να πει για όλους στην ομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου 

Εκ των σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν απόψε (22/5) ο Βιεϊρίνια, που άνοιξε το σκορ στον τελικό του Κυπέλλου (2-1) και οδήγησε τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην κατάκτηση του τροπαίου. Ο «κάπτεν» της ομάδας είχε μόνο καλά λόγια να πει για όλους μετά τη λήξη του ματς. «Αισθάνομαι περηφάνια. Για όλους! Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο παιχνίδι, δύσκολη χρονιά. Είδαμε έναν τελικό με ένταση, με φάσεις, αλλά τον κερδίσαμε εμείς. Η σεζόν ήταν ένα παραμύθι και πάντα ένα παραμύθι τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο!», σχολίασε στην Cosmote TV. 





Με χρυσό σκόρερ τον Κρμέντσικ ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 2-1 στον τελικό του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το κύπελλο. Ο Πολωνός διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 89’, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε ανοίξει το σκορ στο 36’ με το πέναλτι του Βιεϊρίνια. Ο Εμβιλά στο 50’ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη καλή στιγμή στον τελικό ήταν για τον Ολυμπιακό στο 13ο λεπτό με τον Μπρούμα που βρέθηκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες στο 26’ με την κεφαλιά του Σφιντέρσκι που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δέκα λεπτά αργότερα (36’) ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι όταν ο Σβαμπ στη περιοχή «τσίμπησε» τη μπάλα, ο Εμβιλά τον χτύπησε σε προσπάθεια του να διώξει και ο Ολλανδός ρέφερι Μάκελι έδειξε το πέναλτι. Ο Βιεϊρίνια νίκησε τον Σα από την άσπρη βούλα και άνοιξε το σκορ (1-0).

Η είσοδος του Φορτούνη στο δεύτερο μέρος έδωσε άλλο αέρα στον Ολυμπιακό που ανέβηκε περισσότερο και στο 50’ ήρθε η ισοφάριση. Ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ η μπάλα έφτασε στον αφύλαχτο Εμβιλά που με πλασέ στη κίνηση έκανε το 1-1.

Στο 55’ ο Πασχαλάκης με σπουδαία επέμβαση  είπε όχι στη κεφαλιά ψαράκι του Μασούρα, και στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ Με τον Κρμέντσικ που πέρασε στην θέση του Σφιντέρσκι έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Στο 84’ προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Σα αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία, και στο επόμενο λεπτό σε τετ α τετ με τον κίπερ του Ολυμπιακού πλάσαρε ελάχιστα έξω. Στο 89’ όμως ο Πολωνός φορ μετά την κάθετη μπαλιά που του έβγαλε ο Ζίφκοβιτς πλάσαρε τον Σα για το τελικό 2-1 που έδωσε το κύπελλο στον ΠΑΟΚ.



https://www.astratv.gr/2021/05/22/kypellouchos-o-paok-2-1-ton-olybiako/?fbclid=IwAR3fMtNmA6r6YfCVj9FbBEFOjbaF1CQf5TREEPaujl-zJL3C7acs7ZhT6uM

Δεν υπάρχουν σχόλια: