Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Τους τσάκωσαν με δέκα κιλά κάνναβη

 

Νέα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, που ξεπερνά τα δέκα κιλά κάνναβης, εντόπισε και κατάσχεσε η ΥΚΑΝ, χθες στη Λεμεσό. Σχετικά με την νέα υπόθεση, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, δύο πρόσωπα, ηλικίας 29 και 41 ετών. 

 

Τα μέλη της ΥΚΑΝ, μετά από διαδοχικές έρευνες στο όχημα και υποστατικά που σχετίζονται με τους δύο συλληφθέντες, εντόπισαν και κατάσχεσαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 10 κιλών και 132 γραμμαρίων περίπου, χρηματικό ποσό ύψους €17,695 καθώς και άλλα τεκμήρια. 

 

Συγκεκριμένα, μέλη της ΥΚΑΝ, ανέκοψαν χθες για έλεγχο, σε δρόμο της επαρχίας Λεμεσού, αυτοκίνητο, που οδηγούσε 29χρονος κάτοικος Λεμεσού. Από έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκε στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης, βάρους 783 γραμμαρίων περίπου και το χρηματικό ποσό των €1,945. Ως αποτέλεσμα, ο 29χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. 

 

Ακολούθησε έρευνα στο όχημα του 29χρονου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 14 γραμμαρίων περίπου, ένας σπαστήρας και μία ζυγαριά ακριβείας με ίχνη κάνναβης. Στο έδαφος, δίπλα από το αυτοκίνητο εντοπίστηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και ποσότητα κάνναβης, βάρους τριών γραμμαρίων περίπου. 

 

Στη συνέχεια, μετά από εξασφάλιση δικαστικού εντάλματος, διενεργήθηκε έρευνα σε υποστατικό στην επαρχία Λεμεσού, που χρησιμοποιεί ο 29χρονος, καθώς και 41χρονος επίσης κάτοικος Λεμεσού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 9 κιλών και 126 γραμμαρίων περίπου, καθώς ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε κάνναβη, βάρους 200 γραμμαρίων περίπου. 

 

Στο εν λόγω υποστατικό εντοπίστηκε επίσης μεγάλος αριθμός αδασμολόγητων τσιγάρων και καπνού, για τα οποία ενημερώθηκε το Τμήμα Τελωνείων και ανέλαβε τη σχετική διερεύνηση. 

 

Οι έρευνες της Αστυνομίας, συνεχίστηκαν σε αγροτική οικία, σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού, όπου διαμένει περιστασιακά ο 29χρονος. Στην εν λόγω οικία εντοπίστηκαν, μετά από έρευνα και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους έξι γραμμαρίων περίπου και το χρηματικό ποσό των €15,750. 

 

Εναντίον του 29χρονου και του 41χρονου, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. 

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λεμεσού) διερευνά την υπόθεση.



https://www.cypruspolicenews.com/DefaultArticle/ArticleId=20084

Δεν υπάρχουν σχόλια: