Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Χάθηκαν τα ίχνη της από το 2009

 Η Brittanee Drexel είπε στους γονείς της ότι έμενε με έναν φίλο της στο περιβόητο spring break, δηλαδή ένα διάλειμμα από τα μαθήματα μέσα στην άνοιξη που συνηθίζουν οι Αμερικανοί,  προτού χαθούν για πάντα τα ίχνη της το 2009. Έκτοτε, πολλά ακούστηκαν, πολλά έμειναν στις υποθέσεις, αλλά τίποτα δεν ήταν σίγουρο για το τι πραγματικά συνέβη.

Πριν από την εξαφάνισή της, η 17χρονη από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης ήταν βαθιά στεναχωρημένη από τον χωρισμό των γονιών της. Ενώ η εξαφάνισή της μπορεί να μοιάζει με την υπόθεση ενός εφήβου που την κοπάνησε από το σπίτι, η εξαφάνιση της γρήγορα έγινε δυσοίωνη και αρκετά περίπλοκη.

Η υπόθεση της Brittanee παρέμεινε άλυτη από την τελευταία φορά που εμφανίστηκε στις 25 Απριλίου 2009, αν και η έρευνα ξεκινούσε και σταματούσε καθ'όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 2010. Ενώ η δολοφονία και η εμπορία ανθρώπων είναι οι δύο βασικές θεωρίες για την εξαφάνιση της ακόμη δεν έχουν δοθεί πραγματικές απαντήσεις.

Η ίδια ήταν σε περίεργη ψυχολογική κατάσταση όταν προσκλήθηκε από τρία αγόρια που ήταν μεγαλύτερα από εκείνη, για να τους ακολουθήσει για spring break στο Myrtle Beach, SC. Οι γονείς της Brittanee είχαν χωρίσει πρόσφατα, και ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες είχε χάσει το ενδιαφέρον για το σχολείο, μιας και περνούσε κατάθλιψη. 

Το ταξίδι φάνηκε σαν το τέλειο νέο ξεκίνημα, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα: να πάρει την έγκριση των γονιών της. Η Dawn και ο Chad Drexel δεν ήθελαν να αφήσουν την 17χρονη κόρη τους σε ένα μη επιτηρούμενο οδικό ταξίδι που ήταν 6 πολιτείες πιο μακριά από το σπίτι τους στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, με τρεις έφηβους που δεν ήξεραν. Εκείνη φυσικά άρχισε να τους πιέζει για να την αφήσουν.

Η οικογένεια κατέληξε σε συμβιβασμό όταν οι γονείς της Brittanee της επέτρεψαν να μείνει στο σπίτι ενός φίλου στο Ρότσεστερ κατά τη διάρκεια του spring break. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδα αυτή η ίδια επικοινωνούσε με τους γονείς της - χωρίς όμως να τους πει την αλήθεια - πως ήταν πολύ μακριά. Ναι, είχε πάει στο Myrtle Beach.

Η Dawn Drexel, η μαμά της, έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον φίλο της Brittanee, John Grieco, ο οποίος της είπε πως η Brittanee είχε πράγματι πάει στο Myrtle Beach για διακοπές την άνοιξη. Ο αρχικός θυμός της Dawn για την ανυπακοή της Brittanee έγινε φόβος όταν ο John είπε ότι η Brittanee σταμάτησε απότομα να απαντά σε κείμενα και τηλεφωνήματα από τον John και τους φίλους της...

Το τελευταίο βίντεο της Brittanee είναι από κάμερα ασφαλείας - τη βλέπουμε να φεύγει από το Blue Water Resort, όπου ένας φίλος της από το Ρότσεστερ, ο Peter Brozowitz, έμενε με τρεις φίλους. Σύμφωνα με τον Brozowitz, η Brittanee είχε πάει σε ένα κλαμπ με εκείνον και τους φίλους του το προηγούμενο βράδυ, και είχαν συναντηθεί ξανά κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 25 Απριλίου.

Όταν ο Peter δε, ρωτήθηκε γιατί δεν επικοινώνησε ποτέ με την αστυνομία όταν άκουσε για την εξαφάνιση της Brittanee, απάντησε ότι "δεν ήταν στο Myrtle Beach για να κάνει babysitting σε κανέναν"...


Η Brittanee και ο John έστειλαν γραπτά μηνύματα όλη την ημέρα, οπότε όταν σταμάτησε να απαντά στα μηνύματά του περίπου στις 9:15 μ.μ. εκείνος απόρησε!

Ο John μάλιστα έστειλε μήνυμα στη Brittanee λέγοντας ότι επρόκειτο να καλέσει τη μαμά της αν δεν απαντούσε. Όταν δεν έλαβε απάντηση, τηλεφώνησε στην Dawn, πιστεύοντας ότι η Brittanee κινδυνεύει.

Έπειτα από πολλούς μήνες αναζήτησης, το 2016, ένας άντρας με την ονομασία Taquan Brown ισχυρίστηκε ότι είδε την Brittanee Drexel πολλές φορές μετά την εξαφάνισή της στο McClellanville της SC.

Λίγες μέρες αφότου την είδε για πρώτη φορά ανέφερε ότι την είδε να φεύγει από ένα σπίτι, όμως τέσσερις άντρες την έσυραν κυριολεκτικά πίσω. Ο Βrown άκουσε πυροβολισμούς και υπέθεσε ότι η Brittanee δολοφονή8ηκε. Κατάφερε να δει τους άντρες να φέρουν ένα τυλιγμένο χαλί έξω από το σπίτι και να το βάζουν σε ένα αυτοκίνητο - πιθανώς να ήταν το νεκpό σώμα της Brittanee...

Oι αρχές δεν μπόρεσαν ποτέ να επαληθεύσουν τον ισχυρισμό του ότι είδε τη δολοφονία της. Ένα από τα βασικά ζητήματα ήταν πως οι περιγραφές είχαν διαφοροποιήσεις. Καμία αρχή, ούτε το FBI έχει πραγματοποιήσει σύλληψη σχετικά με την εξαφάνισή της. 

Ενώ η υπόθεση της παραμένει άλυτη, η μαμά της πιστεύει ότι ήταν θύμα trafficking.



Δεν υπάρχουν σχόλια: