Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Πέντε συλλήψεις στην Πάφο για διαδικτυακή απάτη

Υπόθεση συνωμοσίας για διαδικτυακή απάτη, συνωμοσίας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και κλοπή ταυτότητας σχετιζόμενη με διαδικτυακή απάτη εναντίον πέντε εκζητούμενων προσώπων διερευνά το ΤΑΕ Πάφου, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιχειρήσεων Αρχηγείου Αστυνομίας.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Ιωάννου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως “σήμερα το πρωί μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου σε συνεργασία με μέλη του ΤΑΕ Πάφου διενήργησαν έρευνες στην περιοχή Πάφου σε σχέση με την σύλληψη εκζητούμενων προσώπων με αίτημα που υπέβαλε τρίτη χώρα προς τις αρχές της Δημοκρατίας”. Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν να συλληφθούν πέντε πρόσωπα, τέσσερις άντρες και μια γυναίκα, σχετικά με τα πιο πάνω αδικήματα, πρόσθεσε.
Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ακόμη πως διερευνώνται και άλλα αδικήματα σε βάρος των πέντε προσώπων τα οποία θα τύχουν χειρισμού και διερεύνησης από την αιτήτρια χώρα. Τα αδικήματα αυτά, συνέχισε, φέρεται να διεπράχθησαν μεταξύ του έτους 2015 και σήμερα.
Για τους πέντε συλληφθέντες θα ξεκινήσει η διαδικασία για έκδοση στην χώρα που έχει υποβάλει το αίτημα. Από τις έρευνες που έγιναν στις κατοικίες των συλληφθέντων παραλήφθηκαν τεκμήρια, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έγγραφα, τα οποία θα τύχουν επιστημονικών εξετάσεων.
Την υπόθεση διερευνούν το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιχειρήσεων Αρχηγείου Αστυνομίας.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: