Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Με συνοδοιπόρο τη Medochemie στο ταξίδι για την κατάκτηση του διαστήματος η 21χρονη Ελένη Χαρίτωνος

Στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες των νέων να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και να διευρύνουν τις γνώσεις τους, η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie καθίσταται συνοδοιπόρος στο μεγάλο ταξίδι της 21χρονης Ελένης Χαρίτωνος, να κατακτήσει το διάστημα.

Η Ελένη Χαρίτωνος, φοιτήτρια στο τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, επιλέγηκε να παρακολουθήσει την ιδιαίτερα δύσκολη εκπαίδευση, ως Αναλογική Αστροναύτης, στον Ερευνητικό Σταθμό LunAres στην Πολωνία, κάνοντας στην ουσία ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του τελικού της στόχου, να καταστεί η πρώτη Κύπρια Αστροναύτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες σε αναλογικές αποστολές, πραγματοποιούν δοκιμές πεδίου, δηλαδή προσομοιώσεις που έχουν φυσικές ομοιότητες με τα ακραία διαστημικά περιβάλλοντα.

Όπως δήλωσε η κα Δάφνη Πίττα, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Medochemie, νέοι όπως η Ελένη Χαρίτωνος, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, γι’ αυτό και οφείλουμε να της παράσχουμε όλα τα δυνατά εφόδια, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα γνώσης, για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες για την ίδια και την πατρίδα μας. Η Medochemie, είπε χαρακτηριστικά η κα Πίττα, θα στηρίξει με υπερηφάνεια αυτή της την προσπάθεια, η οποία θα ανεβάσει για πρώτη φορά την Κύπρο ψηλά στο χάρτη του διαστήματος.

Η Ελένη Χαρίτωνος που τιμήθηκε με το NationalUKSEDS βραβείο «StudentoftheYear 2021» για το έργο και τη συνεισφορά της στην διαστημική κοινότητα, αναχωρεί στις 5 Ιουνίου για την πρώτη σημαντική της αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: