Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Υπερχείλισε το φράγμα της Κανναβιού

Υπερχείλισε μετά τις 08:00 το πρωί της Κυριακής το φράγμα Κανναβιούς στην επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Κανναβιού Αβραάμ Αβραάμ. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Αβραάμ ανέφερε πως το φράγμα της Κανναβιούς είναι χωρητικότητας 17 εκατομμυρίων 168 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού.
Το 2021 δεν είχε υπερχειλίσει, ανέφερε, ενώ το 2020 είχε υπερχειλίσει στις 7 Ιανουαρίου. O κ. Αβραάμ σημείωσε ακόμη πως είναι η έκτη φορά που υπερχειλίζει το φράγμα Κανναβιούς από το 2006 που έχει κατασκευασθεί και πως αυτό τροφοδοτεί με νερό πολλές περιοχές της επαρχίας Πάφου από την Πέγεια μέχρι την Γεροσκήπου και τις ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς και τις κοινότητες της περιοχής.

Ο υδατοφράκτης της Κανναβιού, πρόσθεσε, είναι το τέταρτο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου και το τρίτο μεγαλύτερο φράγμα της επαρχίας Πάφου μετά τα φράγματα του Ασπρόκρεμμου και της Ευρέτου.
Επιπρόσθετα εξέφρασε την ικανοποίηση του, σημειώνοντας πως η υπερχείλιση του φράγματος της Κανναβιού, στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα για την επάρκεια του νερού.
Σημειώνεται πώς μέχρι σήμερα στην Πάφο έχουν υπερχειλίσει τα πέντε από τα οκτώ φράγματα της επαρχίας Πάφου, οι υδατοφράκτες του Ασπρόκρεμμου, του Πωμού, της Αργάκας, της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς και σήμερα της Κανναβιούς, ενώ η φετινή χρόνια είναι η τρίτη καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας σε ότι αφορά την ροή νερού στα φράγματα .


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: