Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Εκδήλωση διαμαρτυρίας των Ουκρανών στην Κάτω Πάφο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας Ουκρανών με χειροποίητες κούκλες που συμβολίζουν τα παιδιά που πέθαναν στον πόλεμο
Αναπαράσταση των παιδιών- θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου γυναίκες από την Ουκρανία που διαμένουν στην Πάφο, κατασκευάζοντας χειροποίητες κούκλες και διαδηλώνοντας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας τον αποτροπιασμό τους για τον ανελέητο βομβαρδισμό που δέχεται η χώρα τους και ο άμαχος πληθυσμός της.

Με πλακάτ στα χέρια στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως “προστατέψτε τα παιδιά μας στην Ουκρανία” , “σταματήστε τον θάνατο των παιδιών μας” , “ η Ρωσία σκοτώνει τα παιδιά της Ουκρανίας”και κρατώντας σημαίες αλλά χειροποίητες κούκλες που έφεραν τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος τους, Ουκρανοί κάτοικοι Πάφου εξέφρασαν την θλίψη και τον πόνο τους για το “κακό” που βρήκε την χώρα τους, και τους δικούς τους ανθρώπους.

Η Τατιάνα Ανδρεάδη σε δηλώσεις της είπε πως η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε ως αντίδραση για τον πόλεμο που σημειώνεται στην πατρίδα της την Ουκρανία. Κάλεσε παράλληλα τον κόσμο και τις άλλες χώρες να στηρίξουν και να συμπαρασταθούν στην Ουκρανία, όπως μπορούν, αλλά και να κλείσει ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας, ώστε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί. Αναφορικά με τις χειροποίητες κούκλες που κατασκεύασαν, σημείωσε, πως αυτές συμβολίζουν τα παιδιά που σκοτώθηκαν από τον πόλεμο στην χώρα της. Εμείς είπε, υποστηρίζουμε, ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα για ζωή και δεν γίνεται να πεθαίνουν σήμερα τα παιδιά μας στην Ουκρανία.
Η Ολένα, Ουκρανή κάτοικος Πάφου, σημείωσε πως, με την εκδήλωση διαμαρτυρίας θέλουν να δείξουν πόσα παιδιά σκοτώνονται στην χώρα της από τους βομβαρδισμούς. Σκοτώνουν σημείωσε, όχι μόνο παιδιά αλλά και έγκυες γυναίκες και γενικά τον άμαχο πληθυσμό της χώρας μας .
Eξάλλου Ουκρανή η Βερόνικα ανέφερε στους δημοσιογράφους, πως στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, συμμετέχουν μητέρες από την Ουκρανία οι οποίες κρατώντας χειροποίητες κούκλες στα χέρια τους θέλουν να δείξουν ως μια πράξη συμβολισμού τον τραυματισμό πολλών παιδιών αλλά και των θάνατο τους στην Ουκρανία . Θέλουμε είπε, χαρακτηριστικά, “ να σταματήσει ο βομβαρδισμός στην χώρα μας”.
Η Αλόνα Μιχέβα ανέφερε πως μέχρι στιγμής εκατό παιδιά βρήκαν θάνατο στην Ουκρανία μετά την εισβολή που δέχτηκε η χώρα της από την Ρωσία με αποτέλεσμα πολλές μητέρες να θρηνούν τον άδικο χαμό των παιδιών τους. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για την οικογένεια της που διαμένει στην Μαριούπολη.
Ακολούθως οι Ουκρανοί της Πάφου κρατώντας σημαίες αλλά και τις κούκλες στα χέρια τους πραγματοποίησαν πορεία στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου.















Δεν υπάρχουν σχόλια: