Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Ρωσίδα μοντέλο βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα

 

Η Gretta Vedler, 23 ετών, δολοφονήθηκε ένα μήνα αφότου δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάτηση στην οποία αποκαλούσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «ψυχοπαθή» και προέβλεπε ότι η προσπάθειά του να «ενισχύσει την ακεραιότητα της Ρωσίας» θα κατέληγε σε δάκρυα.

Την 23χρονη ομολόγησε, ένα χρόνο μετά το άγριο έγκλημα, ότι δολοφόνησε ο πρώην σύντροφός της Dmitry Korovin, επίσης 23 ετών.

Στην ομολογία του ανέφερε ότι την στραγγάλισε πάνω σε μια διαμάχη για κάποια χρήματα και όχι για λόγο που σχετίζονταν με τις πολιτικές της απόψεις.

Ο 23χρονος κατέθεσε ότι κοιμήθηκε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου για τρεις νύχτες μαζί με το πτώμα της, το οποίο έβαλε σε μια βαλίτσα που μόλις είχε αγοράσει.

Στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα της 300 μίλια μακριά στην περιοχή Lipetsk και το άφησε στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου για περισσότερο από ένα χρόνο.

Συνέχισε να δημοσιεύει φωτογραφίες και μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του μοντέλου, για να κάνει τους φίλους της να πιστέψουν ότι ήταν ακόμα ζωντανή, είπε στους αστυνομικούς.

Στον φίλο της Evgeniy Foster -μπλόγκερ από το Χάρκοβο, την ουκρανική πόλη που βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις -κινήθηκαν υποψίες ότι κάτι τρέχει με τη νεαρή και βρήκε έναν φίλο του στη Μόσχα που υπέβαλε δήλωση εξαφάνισης. Ετσι ξεκίνησε εν τέλει η έρευνα που κατέληξε στον εντοπισμό της σορού της.

Οι προφητικές αναρτήσεις της για τον Πούτιν τον Ιανουάριο του 2021, ένα μήνα πριν από τη δολοφονία της, δεν θεωρούνται ότι συνδέονται με το θάνατό της, αλλά είναι ανατριχιαστικές υπό το πρίσμα των γεγονότων των τελευταίων ημερών στην Ουκρανία.

Η 23χρονη Ρωσίδα ανησυχούσε για την καταστολή των διαμαρτυριών στη Ρωσία και για την επιθυμία του Πούτιν να σφυρηλατήσει μια μεγαλύτερη Ρωσία.

«Δεδομένου ότι ο Πούτιν πέρασε πολλές ταπεινώσεις στην παιδική του ηλικία, δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του λόγω του ότι ήταν μικροκαμωμένος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έφυγε μετά τη Νομική Σχολή και εντάχθηκε στην KGB», έγραψε.

«Τέτοιοι άνθρωποι είναι άτολμοι και φοβισμένοι από την παιδική τους ηλικία, φοβούνται τον θόρυβο και το σκοτάδι, τους ξένους, οπότε χαρακτηριστικά όπως η προσοχή, η αυτοσυγκράτηση και η έλλειψη επικοινωνίας αναπτύσσονται νωρίς στον χαρακτήρα τους. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι σε αυτόν παρατηρείται μια σαφής ψυχοπάθεια ή κοινωνιοπάθεια. Για τους ψυχοπαθείς, είναι σημαντικό να βιώνουν συνεχώς μια αίσθηση πληρότητας και οξύτητας της ζωής, γι' αυτό αγαπούν το ρίσκο, τις έντονες εμπειρίες, την έντονη επικοινωνία, την έντονη δραστηριότητα - μια έντονη και δυναμική ζωή.

Ίσως θέλει πραγματικά να ενισχύσει την ακεραιότητα της Ρωσίας και εύχεται ειλικρινά το καλό για τους Ρώσους.

Νομίζω ότι ξέρετε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα μόνοι σας», έγραφε στα social media η άτυχη Ρωσίδα


https://www.iefimerida.gr/zoi/rosida-nekri-se-balitsa-hrono-meta-tin-exafanisi

Δεν υπάρχουν σχόλια: