Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Αποφάσισαν να παντρευτούν και διαγνώστηκαν με καρκίνο

Ένα ζευγάρι στο Μίσιγκαν, που διαγνώστηκε με καρκίνο, με διαφορά οχτώ ημερών, αποφάσισε να παντρευτεί και να ζήσει τη ζωή του στο έπακρο.

Αφού αρραβωνιάστηκαν, μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα του 2020, ο Κλέι Σλενκ με την Μαράια Νέλεσεν σχεδίαζαν να παντρευτούν το φετινό καλοκαίρι, αλλά λίγο μετά την αποστολή των προσκλητηρίων,διαγνώστηκαν με καρκίνο, οπότε αποφάσισαν να παντρευτούν νωρίτερα, στις 8 Απριλίου.

«Κάναμε τον αρραβώνα και ελπίζαμε να παντρευτούμε στις 10 Ιουνίου φέτος», υπογράμμισε ο 24χρονος στο KTLA, ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν για το ζευγάρι, όταν και οι δυο έλαβαν ένα τηλεφώνημα που έμελλε να αλλάξει την ζωή τους, τον περασμένο Ιανουάριο.

«Έλαβα ένα τηλεφώνημα στις 11 Ιανουαρίου πως έχω καρκίνο των ωοθηκών. Σίγουρα δεν είναι ένα τηλεφώνημα που περιμένεις», επεσήμανε η 23χρονη, ενώ ο αρραβωνιαστικός της έλαβε ένα παρόμοιο τηλεφώνημα περίπου μια εβδομάδα αργότερα, σημειώνοντας «ξαφνικά, έλαβα ένα τηλεφώνημα στις 8 και ο γιατρός μου λέει “θέλω να πας στο Spectrum [ιατρικό κέντρο] αμέσως. Νομίζω ότι έχεις λευχαιμία”».

Ο 24χρονος διαγνώστηκε με οξεία μυελοειδή λευχαιμία, που χρειαζόταν άμεση θεραπεία και ιατρική παρακολούθηση, με μακρά νοσηλεία σε νοσοκομείο, ενώ η 23χρονη διαγνώστηκε με κοκκιοκυτταρικό όγκο των ωοθηκών, καρκίνος που απαιτεί θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία.

Το διάστημα που ο Slenk νοσηλευόταν σε τοπικό νοσοκομείο, για περισσότερες από 40 ημέρες, η Νέλεσεν αποφάσισε να παγώσει τα ωάρια της, όπως αναφέρει το KTLA.

Το ζευγάρι προσπαθεί να παραμείνει αισιόδοξο και να συνεχίσει τη ζωή του

Παρά τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει, το ζευγάρι προσπαθεί να παραμένει αισιόδοξο, τονίζοντας «γιατί αν είμαστε θυμωμένοι; Αν έχω θυμό και οργή, είμαι αρνητική και πεσμένη, το μόνο που θα κάνω είναι να χειροτερεύσω ακόμη περισσότερο εκείνη την ημέρα».

Μια επερχόμενη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, λειτούργησε ως έμπνευση για τη νέα ημερομηνία γάμου του ζευγαριού, το οποίο τόνισε στο KTLA «μετακινήσαμε την ημερομηνία του γάμου μας για να μπορέσουμε να παντρευτούμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οπότε να είναι εδώ για να με φροντίσει και να περάσουμε μαζί αυτό το δύσκολο κομμάτι».

Σχετικά με τα γαμήλια σχέδιά τους, η Νέλεσεν είπε ότι οι διαγνώσεις τούς βοήθησαν να επικεντρωθούν σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό.

“Ασχολούμουν με τον προγραμματισμό και ήμουν τόσο ενθουσιασμένη για όλες τις μικρές λεπτομέρειες, όπως ο χώρος στον οποίο θα παντρευόμασταν και το φαγητό που θα είχαμε. Πλέον, επανασχεδιάζοντας το γάμο, τα άφησα όλα έξω. Θα είναι μια ξεχωριστή μέρα ό,τι κι αν γίνει και θα έχουμε μπιφτέκια στη σχάρα”, δήλωσε η 23χρονη, ενώ από την πλευρά του, ο 24χρονος εξομολογήθηκε “η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη, αλλά ξέρουμε ότι είναι πιο σημαντικό να το περάσουμε μαζί» και συμπλήρωσε ότι οι γαμήλιοι όρκοι του έχουν αλλάξει από τότε που έμαθαν τα νέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα GoFundMe για το ζευγάρι έχει συγκεντρώσει περίπου 44.000 δολάρια από τον στόχο των 25.000 δολαρίων, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα, οι λογαριασμοί του σπιτιού, το εισόδημα που έχασαν και τα δώρα για τον γάμο και τον μήνα του μέλιτος.



https://www.enimerotiko.gr/kosmos/adianoito-chtypima-tis-moiras-apofasisan-na-pantreytoyn-kai-diagnostikan-me-karkino-kai-oi-dyo/

Δεν υπάρχουν σχόλια: