Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Μητέρα σκότωσε τα τρία της παιδιά

 

Μία υπόθεση από τη Γερμανία έρχεται στο φως της δημοσιότητας με μία μητέρα η οποία σκότωσε τα παιδιά της.

Συγκλονίζει η ιστορία των τριών παιδιών στην Γερμανία που πέθαναν αιφνιδιαστικά μέσα σε μια πενταετία. Η Κατερίνα ήταν 2 εβδομάδων, o Ντάνιελ σχεδόν 6 εβδομάδων και ο Ντένις έζησε 3 μήνες.

Και τα τρία κατέληξαν από ασφυξία. Και τα τρία περιέργως ήταν αδέλφια. Με τους γιατρούς να αναρωτιούνται αν πρόκειται για σύμπτωση ή ανθρωποκτονία;

«Ένας θάνατος βρέφους μπορεί να συμβεί. Δεύτερος θάνατος βρέφους είναι εξαιρετικά ύποπτος αλλά ο τρίτος είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας» τόνισε ο καθηγητής Ράινχαρντ Μπετμάγιερ.


 

Τρία νεκρά παιδιά στην ίδια οικογένεια έκανε τους ερευνητές καχύποπτους αλλά ποιος θα μπορούσε να κατηγορήσει ανοιχτά δύο γονείς για ανθρωποκτονία;

«Ήταν αδιανόητο για εμάς ότι μια μητέρα θα μπορούσε να σκοτώσει τα τρία μωρά της» πρόσθεσε ο επικεφαλής Εγκληματολογικού Ρασίντ Βουαρούντι.

Ήταν λίγο μετά τις 6 το πρωί όταν η Νατάλια καλεί στα επείγοντα. Ο μικρούλης Ντένις είχε χάσει σφυγμό. Έπειτα από 50 λεπτά θα διαπιστωθεί και κλινικά ο θάνατος του.

«Η Νατάλια Μ. περιέγραψε αμέσως τι συνέβη στον Ντένις. Πήγε στο κρεβάτι του Ντένις νωρίς το πρωί για τον ταΐσει. Πρώτα έκλεισε το μόνιτορ ασφαλείας, στη συνέχεια σήκωσε τον Ντένη από το κρεβάτι, τον τάισε και τον έβαλε πίσω στο κρεβάτι» υποστήριξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ντομινίκ Μίες.

Η μητέρα μπαίνει στο κάδρο των υπόπτων καθώς και στους τρεις θανάτους ήταν παρούσα εν αντιθέσει με τον πατέρα Βλαντιμίρ που έλειπε και τις τρεις φορές στη δουλειά.

Ήθελαν να κάνουν κι άλλα παιδιά

Το ανθρωποκτονιών ξεκινά διακριτικά την έρευνα. Ανήσυχοι αλλά άκρως συγκροτημένοι οι γονείς συνεργάζονται άψογα με τις αρχές. Σε μια χαλαρή κουβέντα, θα πουν στον επικεφαλής της έρευνας πως μετά από τρία νεκρά παιδιά θέλουν να ξαναγίνουν γονείς.

«Οι γονείς μου είπαν ότι θέλουν να κάνουν κι άλλα παιδιά. Έτσι τους είπα σε καμία περίπτωση» συμπλήρωσε ο Κράαφτ.

Η ιατροδικαστική έρευνα γίνεται ενδελεχότερη όμως βγαίνει άκαρπη. «Στην πραγματικότητα δεν διαπιστώσαμε εγκληματική ενέργεια σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις» πρόσθεσε ο Βουαρούντι.

Είναι η στιγμή που αποφασίζουν ν’ ακολουθήσουν την μέθοδο του αποκλεισμού. «Αν δεν μπορούσαμε να αποδείξουμε την ανθρωποκτονία, θέλαμε τουλάχιστον ν’ αποκλείσουμε τον θάνατο από φυσικά αίτια» υποστήριξε ο Μπετμάγιερ.

Ο γονιδιακός έλεγχος δεν έδειξε κανένα κληρονομικό πρόβλημα με τις Αρχές πάντως να μην μπορούν να κατηγορήσουν ανοιχτά δύο γονείς, που κήδεψαν τρία παιδιά.

«Δεν μπορώ να κατηγορήσω ευθέως τους γονείς λέγοντας “σύμφωνα με τις στατιστικές εσείς σκοτώσατε τα παιδιά σας”. Δεν πάει έτσι» συμπλήρωσε ο Κράαφτ.


Μετά από δύο χρόνια άκαρπων ερευνών, ένας ντετέκτιβ αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και να κατηγορήσει ευθέως την μητέρα.

«Την κατηγόρησα και της είπα ότι πιστεύω ότι ο σύζυγος της και η ίδια εμπλέκονται στη δολοφονία των παιδιών» υποστήριξε ο Βουαρούντι.

Δεν πίστευε στ’ αυτιά του όταν άκουσε την αποστομωτική της απάντηση. «Ο σύζυγος μου δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ήμουν ολομόναχη» ήταν η απάντησή της.

Η 32χρονη Νατάλια «σπάει» και περιγράφει λεπτομερώς και χωρίς ίχνος μεταμέλειας πως έπνιξε τα παιδιά της.

«Έκλεισε το στόμα των παιδιών με το πανάκι για τα σάλια κρατώντας ταυτόχρονα τη μύτη τους περιμένοντας να πεθάνουν» ανέφερε ο Μίες.

Τον Μάρτιο του 2012, οχτώ χρόνια μετά τον θάνατο του πρώτου παιδιού της, καταδικάζεται μόνο σε 13 χρόνια φυλάκισης και για τις τρεις δολοφονίες.

«Θεωρήσαμε υπερβολική την επιείκεια που επέδειξε το δικαστήριο στη Νατάλια» συμπλήρωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας.

Ζητούν έφεση και η δίκη ξαναρχίζει ένα χρόνο αργότερα με τους εφέτες να αποφασίζουν την ισόβια κάθειρξη μιας μάνας που σκότωσε τα τρία της παιδιά χωρίς να την καταλάβει κανείς. Της Νατάλια που θα μπορούσε να μην είχε καταδικαστεί ποτέ.


https://www.enimerotiko.gr/kosmos/mitera-epnixe-ta-tria-paidia-tis-me-panakia-to-trito-paidi-mas-edeixe-pos-pethanan-ta-alla/

Δεν υπάρχουν σχόλια: