Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Άρχισε η εργοδότηση Ουκρανών προσφύγων σε κέντρα αναψυχής και ξενοδοχεία μετά από πρωτοβουλία του ΣΙΚΑΠ. ΒΙΝΤΕΟ

Οι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν αρχίσει να εργοδοτούνται σε κέντρα αναψυχής, καθώς  και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις της επαρχίας Πάφου, δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ Πρώτη Ενημέρωση, ο εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου ΣΙΚΑΠ Γιώργος Νεοφύτου, μιλώντας με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ στην Πάφο Πανίκο Ευριπίδου.


Δείτε το βίντεο ΕΔΩ από 1.45.25

Τόνισε ότι,  η πρωτοβουλία του Συνδέσμου σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ουκρανίας αλλά και της κοινότητας  Ουκρανο Κυπριακής φιλίας έχει αποδώσει καρπούς αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον εγγραφής των επιχειρηματιών για να εργοδοτήσουν Ουκρανούς που φτάνουν στην Κύπρο.

Οι ανάγκες καταγράφονται όπως και οι Ουκρανοί πρόσφυγες  που έρχονται ή θα έρθουν στην Κύπρο από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες που  έχουν καταφύγει και στη συνέχεια γίνεται η διοχέτευση, σημείωσε.

Η προσπάθεια συνεχίζεται με τον ΣΙΚΑΠ να προσπαθεί να βοηθήσει και τα μέλη του αλλά και τους ανθρώπους αυτούς που φτάνουν στην Κύπρο από τον πόλεμο της Ουκρανίας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι, Ουκρανοί που βρίσκονται σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες ή σκοπεύουν τώρα να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία εργοδότησής τους σε κέντρα αναψυχής και ξενοδοχεία της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα, επικοινωνούν με τον ΣΙΚΑΠ αλλά και με την κοινότητα Ουκρανο Κυπριακής φιλίας, ώστε να εξευρεθεί εργασία πριν ακόμη φτάσουν στο Νησί.

Οι επιχειρηματίες των κέντρων αναψυχής και γενικά της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και Ουκρανοί πρόσφυγες που βρίσκονται στην Κύπρο, μπορούν να επικοινωνούν με τον εκτελεστικό γραμματέα του ΣΙΚΑΠ Πέτρο Κεχριώτη στο 99422527 και στο e mail sikap.osika2020@gmail.com,  για να λάβουν πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: