Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Αναστολή λειτουργίας υποστατικού στην Πάφο. Ακόμη τρεις υποθέσεις οδηγούνται στο δικαστήριο

 Στην καταγγελία 19 πολιτών και πέντε υποστατικών για παραβίαση των Διαταγμάτων, προέβη η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο.

Επιπρόσθετα, με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, αναστάλθηκε και η λειτουργία υποστατικού στην Πάφο.  

Η Αστυνομία συνεχίζει τους εντατικούς της ελέγχους σε παγκύπρια βάση, για την τήρηση των μέτρων και την εφαρμογή των Διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο (6π.μ. χθες Σάββατο 26/03/22 – 6π.μ. σήμερα Κυριακή 27/03/22) διενεργήθηκαν παγκύπρια 1,973 έλεγχοι, από τους οποίους 1,117 αφορούσαν ελέγχους για safepass, ενώ έγιναν συνολικά 19 καταγγελίες πολιτών και καταγγελίες υποστατικών για παραβίαση των μέτρων. Επιπρόσθετα, τα ξημερώματα σήμερα, με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, επιδόθηκε από την Αστυνομία, ειδοποίηση απαγόρευσης λειτουργίας υποστατικού στην Πάφο.

Όσον αφορά στους πολίτες, η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Όσον αφορά στα υποστατικά, έγιναν οι ακόλουθες καταγγελίες:

Επαρχία Πάφου

Γύρω στις 2.45 τα ξημερώματα σήμερα, εντοπίστηκε χώρος εστίασης (νυκτερινό κέντρο) στην Πάφο, να παραβιάζει κατάφορα τους όρους των Διαταγμάτων του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου (υπήρχε συνωστισμός μεταξύ των πελατών, υπεράριθμοι πελάτες, μη τήρηση αποστάσεων και υπάλληλος του υποστατικού δεν έφερε προστατευτική μάσκα), ενώ ο διαχειριστής του υποστατικού καταγγέλθηκε επειδή δεν ήταν κάτοχος άδειας λειτουργίας του υποστατικού, άδειας πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και άδειας εκπομπής ήχου. Ακολούθως, στη βάση των εξουσιών του Αρχηγού Αστυνομίας, επιδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ειδοποίηση απαγόρευσης λειτουργίας μέχρι και αύριο Δευτέρα 28 Μαρτίου, 2022, όπου αναμένεται η υπόθεση να καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Εξάλλου, στην επαρχία Πάφου σχηματίστηκε φάκελος για Δικαστήριο για άλλα τρία υποστατικά: Στο ένα υποστατικό (εστιατόριο) ο υπάλληλος δεν έφερε προστατευτική μάσκα, ενώ το υποστατικό λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας. Στο δεύτερο υποστατικό (μπαράκι) υπήρχε συνωστισμός, δεν γινόταν έλεγχος πελατών στην είσοδο για κατοχή safepass, ενώ ο υπεύθυνος επέτρεψε το κάπνισμα εντός του χώρου σε πελάτες. Στο τρίτο υποστατικό (μπαράκι) ο υπεύθυνος δεν έφερε προστατευτική μάσκα, ενώ το υποστατικό λειτουργούσε χωρίς άδεια μετάδοσης μουσικής και άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών.

Επαρχία Λάρνακας

Εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €3,000 ευρώ, εκδόθηκε στον ιδιοκτήτη υποστατικού, αφού ο υπεύθυνος και το προσωπικό του υποστατικού δεν έφεραν προστατευτική μάσκα.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει για άλλη μια φορά ότι η επιτήρηση των μέτρων δεν είναι μόνο ευθύνη της Αστυνομίας και των άλλων συναρμόδιων δημοσίων υπηρεσιών, αλλά είναι ευθύνη όλων.



https://www.cypruspolicenews.com/archives/10840


φωτο αρχειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: