Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Οδηγούσαν στην Πάφο υπό την επήρεια ναρκωτικών

Τρεις οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας σε τρεις περιπτώσεις ανακόπηκαν από τα μέλη της Τροχαίας σε διάφορες περιοχές της Πάφου, τα οχήματα που οδηγούσαν πρόσωπα ηλικίας 43, 27 και 25 ετών, όπου σε προκαταρκτικό δείγμα που έδωσαν για έλεγχο νάρκοτεστ, διαπιστώθηκε ότι είχαν στο σάλιο τους ναρκωτικές ουσίες.

Παράλληλα, για τον 25χρονο διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε χωρίς άδεια κυκλοφορίας, χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό καταλληλότητας και με ληγμένη άδεια οδηγού, ενώ και ο 27χρονος οδηγούσε χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας του οχήματος του.
Η Αστυνομία σημειώνει στην ανακοίνωση της πως η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα και υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών ουσιών είναι αποδεδειγμένα από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων. Επίσης, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων πέντε ετών, μια στις τέσσερις θανατηφόρες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην Κύπρο είχαν ως αιτία την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών ουσιών. Για το λόγο αυτό στους καθημερινούς τροχονομικούς ελέγχους της η Αστυνομία, δίδει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά τα αδικήματα.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: