Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Τα κέντρα αναψυχής προσφέρουν εργασία στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Συνάντηση με τον Ουκρανό Πρέσβη στην Κύπρο Ruslan Nimchynsky  είχε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ – σε συνεργασία με την Παγκύπρια Ομοσπονδία – ΟΣΙΚΑ .

Θέμα της συνάντησης ήταν η «Εργασία των Ουκρανών προσφύγων στα κέντρα αναψυχής».

Ονησιφόρου Άγγελος – Πρόεδρος ΣΙΚΑΠ, Νεοφύτου Γιώργος – Ταμίας – Εκπρόσωπος Τύπου, Πέτρος Πέτρου – Μέλος και Κεχρώτης Πέτρος εκτελεστικός γραμματέας ΣΙΚΑΠ παρευρέθηκαν στην συνάντηση.

Εκτός από τον Πρέσβη το παρών τους έδωσαν μέλη της κοινότητα Ουκρανο - Κυπριακής φιλίας.

Ο Ουκρανός Πρέσβης καλωσόρισε τα μέλη του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, τους ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία τους να βοηθήσουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες που θα έρθουν στην Κύπρο, προσφέροντάς τους εργασία. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Άγγελος Ονησιφόρου  εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Ο Κυπριακός λαός, είπε,  έχει βιώσει τις οδυνηρές συνέπειες της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής τμήματος του εδάφους της.

Τόνισε ότι,  εμείς σαν Κέντρα αναψυχής στην Πάφο αλλά και της Κύπρου γενικότερα μιας και ανήκουμε στην παγκύπρια Ομοσπονδία Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ - , είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε εργασία στους Ουκρανούς πρόσφυγες. Εργασία σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες κλπ, φυσικά με διαμονή και διατροφή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι παρεμβάσεις των Γιώργου Νεοφύτου και Πέτρου Πέτρου.

Μετά την αποχώρηση του πρέσβη, η συζήτηση που ακολούθησε ήταν με τα μέλη της κοινότητας Ουκρανο - Κυπριακής φιλίας. Ζήτησαν λεπτομέρειες για τον τρόπο εργοδότης Ουκρανών προσφύγων οι οποίοι έχουν αρχίσει να φτάνουν  στην Κύπρο.

Συμφωνήθηκε όπως, ο ΣΙΚΑΠ ενημερώσει τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής Πάφου για πρόσληψη Ουκρανών στα κέντρα τους, εν αναμονή φυσικά της απόφασης των αρμόδιων Αρχών για τον τρόπο, που αυτό θα γίνει.

Επίσης, μέσω της ΟΣΙΚΑ θα γίνει ανάλογη ενημέρωση στα κέντρα αναψυχής όλων των Επαρχιών, ούτως ώστε, να διαφανούν οι ανάγκες σε προσωπικό που υπάρχουν.  Τα  μέλη της κοινότητας Ουκρανο - Κυπριακής φιλίας θα κατασκευάσουν ειδική πλατφόρμα με όλους τους ενδιαφερόμενους Ουκρανούς για εργασία, ανά ειδικότητα. Με τον τρόπο αυτό και μέσω της πλατφόρμας, ο κάθε ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας θα μπορεί να προσλαμβάνει προσωπικό.

Η διαχείριση του όλου εγχειρήματος θα γίνει μέσω του ΣΙΚΑΠ αλλά και της ΟΣΙΚΑ. Την ερχόμενη εβδομάδα θα προγραμματιστεί εκ νέου συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών για να προχωρήσει άμεσα το θέμα και να γίνουν οι προσλήψεις.

Επίσης, αποφασίστηκε όπως τα κέντρα αναψυχής ανά το Παγκύπριο, καλέσουν τα μέλη τους σε κάθε επαρχία να προσφέρουν τρόφιμα τα οποία θα συγκεντρωθούν και θα σταλούν στην Ουκρανία.  

Τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις τόσο με τον τρόπο εργοδότησης Ουκρανών προσφύγων αλλά και με τις ανάγκες που έχουν τα κέντρα αναψυχής.

Οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής μπορούν να επικοινωνούν με τον εκτελεστικό γραμματέα ΣΙΚΑΠ Πέτρο Kεχριώτη στο 99422527 και στο e- mail  sikap.osika2020@gmail.com, τόσο για πρόσληψη Ουκρανών προσφύγων όσο και για προσφορά τροφίμων.









Δεν υπάρχουν σχόλια: