Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Άρχισε η κοπή των δέντρων στην Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στην Πάφο

Ξεκίνησαν το πρωί οι εργασίες αναβάθμισης της κεντρικής Λεωφόρου Γρίβα Διγενή στην Πάφο, ενώ στα πλαίσια των εργασιών αποκόπτονται δέντρα που αποτελούσαν σημείο αναφοράς για την περιοχή για δεκάδες χρόνια. Στα δέντρα περιλαμβάνονται κυρίως πεύκα και κυπαρίσσια, κάποια αιωνόβια, τα οποία συμφώνα με τους μελετητές του έργου, λόγο της δια πλάτυνσης και της δημιουργίας πεζοδρομίων δεν μπορούν να διατηρηθούν.

Σημειώνεται πως την αντίθεση τους με την πρόθεση κοπής 15 περίπου δέντρων, ηλικίας πέραν των 60 ετών, στα πλαίσια της ανάπλασης της κεντρικής λεωφόρου Γρίβα Διγενή εξέφρασε η Πρωτοβουλία «100 χιλιάδες δέντρα στην Πάφο», κάνοντας λόγο για «υποβάθμιση ενός από τους πιο ιστορικούς και πιο συμβολικούς δρόμους της πόλης» με σχετική εκδήλωση που διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο.
Η Πρωτοβουλία, σε συνεργασία με περιβαλλοντικούς και άλλους φορείς, οργάνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου πορεία διαμαρτυρίας, η οποία ξεκίνησε από το Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης και κατέληξε μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, διασχίζοντας την λεωφόρο Γρίβα Διγενή.
Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία «100 χιλιάδες δέντρα στην Πάφο» σε σχετική της ανακοίνωση, η Λεωφόρος Γρίβα Διγενή πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί τον πιο πράσινο δρόμο της πόλης και η δεντροστοιχία του να εμπλουτιστεί και όχι να κουτσουρευτεί.
Η Πρωτοβουλία «100 χιλιάδες δέντρα στην Πάφο» λέει, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Πάφου προ μηνών «έχει συναινέσει, εκ νέου, στην καταστροφή του Δημόσιου Κήπου προκειμένου να κατασκευαστεί Μητροπολιτικός Ναός» ενώ προγραμματίζει να διενεργήσει αποκοπή δεντροστοιχίας και στην Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: