Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Παγετός και χιονοπτώσεις στην Ελλάδα

 

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις στην Ελλάδα, η οποία τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται σε κλοιό ψύχους, με την επέλαση της κακοκαιρίας «Φίλιππος». Το κύμα της κακοκαιρίας φαίνεται να κινείται ανατολικά, ενώ από την Κυριακή αναμένεται η εξασθένιση των καιρικών φαινομένων.

Όπως ανακοινώνεται από το Τμήμα Μετεωρολογίας της Ελλάδας, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να είναι κατά τόπους πυκνές στην Εύβοια, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την ανατολική ηπειρωτική χώρα και τα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία παραμένει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ ισχυρός παγετός αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ολικός στη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα.
Στο μεταξύ, στην Αθήνα οι δημόσιες συγκοινωνίες προσαρμόζονται στην ένταση των καιρικών συνθηκών, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, αντικαθιστώντας σήμερα όλα τα αρθρωτά λεωφορεία, με 12μετρα οχήματα.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, τα φαινόμενα θα αρχίσουν βαθμιαία από το πρωί της Κυριακής να εξασθενούν και μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές, ενώ θα συνεχιστούν κατά τόπους στην Κρήτη, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: