Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Καθημερινές οι αφίξεις Ουκρανών στην Κύπρο

 Περίπου 100 - 180 αφίξεις Ουκρανών καταγράφονται καθημερινά στην Κύπρο αυτή την περίοδο, όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, και αντιπροσωπεία του κόμματος στο γραφείο του. Ανέφερε, δε, ότι τα αιτήματα για παραχώρηση προσωρινής προστασίας έχουν φτάσει τα 1.232, όμως οι υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη αύξηση.

Ο κ. Νουρής είπε ότι έγινε μία αναλυτική παρουσίαση στους εκπροσώπους του ΑΚΕΛ, της πολιτικής που ακολουθείται όσον αφορά της διαχείριση της ροής προσφύγων από την Ουκρανία, στον άξονα της ευρωπαϊκής οδηγίας στο θέμα αυτό.
Καταθέτοντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπ. Εσωτερικών, σε σχέση με τις αφίξεις Ουκρανών στην Κύπρο, είπε ότι είναι υπόψη του πως «ο αριθμός των Ουκρανών στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι πολύ μεγαλύτερος» από τον αριθμό των αιτημάτων που λαμβάνει το Υπουργείο. Εξήγησε ότι αρκετοί πιθανόν να έχουν εξασφαλίσει διαμονή σε φιλικά σπίτια, όμως τόνισε ότι αυτό δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού, καθώς αυτή η διευθέτηση μπορεί να είναι προσωρινή.
«Αυτό που παρακολουθούμε είναι ότι έχουμε σταθερά αφίξεις 100-180 Ουκρανών καθημερινά τις τελευταίες μέρες και όσο συνεχίζονται οι διενέξεις και ο πόλεμος, αυτή θα συνεχίζει να είναι η εικόνα». Κατέληξε ότι καθένας από την πλευρά του, οφείλει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συμβάλει στις προσπάθειες τερματισμού αυτού του πολέμου.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: