Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Απόψε η μεγάλη πτώση αστεριών

Σήμερα είναι η καλύτερη μέρα παρακολούθησης του αστρολογικού φαινομένου των Περσείδων, οι οποίες οπτικά φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα, απ' όπου πήραν και ο όνομά τους.

Σε ανακοίνωσή τους, τα Φροντιστήρια “ΦΑΚΑ” αναφέρουν ότι το φαινόμενο αυτό άρχισε από τις 17 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Αυγούστου με καλύτερη ημέρα παρακολούθησης την Τρίτη 12 Αυγούστου όταν θα παρατηρηθεί η μεγαλύτερη πυκνότητα πτώσης διαττόντων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “το ακτινοβόλο σημείο βρίσκεται στο βραδινό ουρανό με κατεύθυνση Β.Α. για αυτό και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κοιτάζουν προς αυτή την κατεύθυνση και κατά προτίμηση μετά τις 11 το βράδυ όπου το ακτινοβόλο σημείο ανεβαίνει όλο και ψηλότερα”.

Τα Φροντιστήρια “ΦΑΚΑ” εξηγούν πως το “ωραίο αυτό φαινόμενο συμβαίνει διότι η Γη αυτές τις ημέρες διασχίζει την τροχιά του Κομήτη Swift – Tuttle που είναι γεμάτη από τα υπολείμματα που εγκαταλείπει στην τροχιά του ενώ περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο και τα υπολείμματα αυτά ο κομήτης τα εγκαταλείπει κάθε φορά που ευρίσκεται στο περιήλιό του”.

Με την ευκαιρία του φαινομένου των Περσείδων τα Φροντιστήρια “ΦΑΚΑ” θα μεταφέρουν το αστρονομικό τους τηλεσκόπιο στους κήπους του Νοσοκομείου Κυπερούντας, σήμερα, από τις 21.00 μέχρι και τις 23.00 και προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι όπως παρευρεθούν.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους διάττοντες αστέρες και να δει με το τηλεσκόπιο διάφορα ουράνια σώματα. Θα δοθούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πληροφορίες για τα ουράνια φαινόμενα και θα λυθούν απορίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/local/151934#sthash.JE4k4m9Z.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: