Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Αυτό είναι το πλεονέκτημα του one night stand

Οι εφήμερες σχέσεις είναι για πολλούς κατακριτέες, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή σεξουαλικής απελευθέρωσης.
Τώρα, Αμερικανοί ερευνητές απενοχοποιούν το one night stand, δηλώνοντας πως έχει και ένα... κρυφό πλεονέκτημα.


Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που προέκυψε από το National Marriage Project, σχεδόν το ένα τρίτο των παντρεμένων ζευγαριών είχε αρχικά περιστασιακή σχέση.
Το National Marriage Project ξεκίνησε να πραγματοποιείται από το 1997 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς. Από το 2009, επικεφαλής του πρότζεκτ είναι κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Στόχος του πρότζεκτ είναι να εξερευνήσει τη σχέση των εμπειριών του ατόμου πριν το γάμο με την ποιότητα του γάμου μακροπρόθεσμα.
Η τελευταία έκθεση βασίστηκε σε δεδομένα που αφορούσαν σε περισσότερους από 1.000 ενήλικες ηλικίας 18 έως 34 ετών. Τα στοιχεία κάλυπταν περίοδο πέντε ετών και κατά το διάστημα αυτό 418 άτομα παντρεύτηκαν.
Το 32% των συμμετεχόντων που παντρεύτηκαν την τελευταία πενταετία δήλωσαν πως αρχικά η σχέση με το σύζυγο ή τη σύζυγο δεν ήταν σοβαρή. Όσον αφορά την ποιότητα του γάμου, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ήταν χαμηλότερη για το 42% αυτών των ζευγαριών, σε σύγκριση με το 36% των περιπτώσεων όπου το περιστασιακό σεξ οδήγησε σε έναν ευτυχισμένο γάμο.


Πηγή: http://www.onmed.gr/sexoualikothta/item/318047-to-pleonektima-tou-one-night-stand-pou-de-gnorizate#ixzz3BTMdMBjo

Δεν υπάρχουν σχόλια: