Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Πανέτοιμος και φέτος ο Δήμος Λεμεσού για τη Γιορτή του Κρασιού


Με τη συμμετοχή των τεσσάρων οινοβιομηχανιών του τόπου και 14 περιφερειακών οινοποιείων, αρχίζει επίσημα την Πέμπτη η 53η Γιορτή του Κρασιού, που οργανώνει ο Δήμος Λεμεσού στο δημόσιο κήπο της πόλης, από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.


Σε διάσκεψη Τύπου αργά το απόγευμα, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των 14 περιφερειακών οινοποιείων που φιλοξενούνται για πρώτη φορά, μαζί με τον Όμιλο Οινοφίλων Κύπρου. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα πως "η παρουσία τους θα εμπλουτίσει και τις επιλογές των επισκεπτών για γευστολόγηση κρασιών, αλλά θα δώσει ευρύτερα τη σημασία που αποδίδουν οι οινοποιοί μας στη γιορτή".

Σημειώνοντας πως, "παρά τις γνωστές οικονομικές δυσκολίες, η γιορτή δεν υστερεί σε ποικιλία, σε θέαμα, σε καλλιτεχνικό πρόγραμμα", ο κ. Χρίστου κάλεσε το κοινό να συμμετάσχει μαζικά στις διάφορες εκδηλώσεις της γιορτής.

Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες περιλαμβάνεται και η απόφαση των κανταδόρων να εισέρχονται στη γιορτή και να διασχίζουν τα δρομάκια του δημόσιου κήπου τραγουδώντας και ακολούθως να καταλήγουν στην εξέδρα τους που βρίσκεται κάτω από τον βρακά.

Θα λειτουργήσουν τέσσερεις σκηνές (δημοτικό κηποθέατρο, μπροστά από τον βρακά, γήπεδο αντισφαίρισης και κουκλοθέατρο) που θα φιλοξενούν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με θεατρικές και παιδικές παραστάσεις και τραγούδια.

Στο πλαίσιο αναβάθμισης της γιορτής, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Αυγούστου, στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο "Πάνος Σολομωνίδης", έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα "Το αμπέλι και το κρασί".

Με τη στήριξη του ΚΟΤ θα προσφέρεται και φέτος δωρεάν μεταφορά στη Γιορτή του Κρασιού, με λεωφορεία, για όσους διαμένουν σε Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφο και Αγία Νάπα.

Τα εγκαίνια της γιορτής θα τελέσει το βράδυ της 28ης Αυγούστου, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία "Αρίονες", με νέα τραγούδια του κρασιού και χορούς από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο "Διόνυσος".

Στο πλαίσιο προώθησης της Γιορτής του Κρασιού κυκλοφορεί από σήμερα στους δρόμους των πόλεων της ελεύθερης Κύπρου το άρμα-ντελάλης της γιορτής, με βρακοφόρους να προσφέρουν δωρεάν κρασί στους πολίτες.


Πηγή: ΚΥΠΕ
http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=13459&catid=9#sthash.axIfBLI1.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: