Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Το καλύτερο φάρμακο … για τον πονοκέφαλο !

-Γιατρέ η γυναίκα μου δεν είναι καλά. Πρέπει να είναι πολύ βαριά άρρωστη. Δεν κάνει καμια δουλειά στο σπίτι εδώ και ένα χρόνο. Τι της συμβαίνει;
- Πότε κάνατε σεξ τώρα τελευταία;


- Ε… πριν κανα χρόνο
- Ενα είναι το φάρμακο. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις το όργανό σου και θα γίνει περδίκι.
Μετά από μια εβδομάδα εντατικής «θεραπεία», η γυναίκα ξυπνάει ένα πρωί όλο χαρά, σκουπίζει, σφουγγαρίζει, βάζει πλυντήριο, σίδερο και φτιάχνει έναν μουσακά.
Και ο τύπος γεμάτος ενοχές κοιτάει το όργανό του και λέει:
«Κοίτα ρε να χω τέτοιο φάρμακο και ν’ αφήσω το μακαρίτη τον πατέρα μου να πεθάνει…»
Αυτό το κλασικό ανέκδοτο μας λέει με απλά λόγια αυτό που κάθε τόσο βγαίνουν και λένε επιστήμονες από όλον τον κόσμο: Οτι το σεξ είναι φάρμακο!

Για ακόμα μια φορά μια γυναικολόγος που μίλησε στη Huffington Post υποστήριξε ότι η συχνή σεξουαλική επαφή είναι το Νο 1 γιατρικό κυρίως για τον πονοκέφαλο και όχι μόνο.

“Θεωρητικά το σεξ βοηθάει στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων. Και μάλιστα βοηθά στο να αντιμετωπιστούν οι μυϊκοί και στομαχικοί πόνοι, οι πόνοι των ποδιών και γενικά μπορεί να μας ανακουφίσει από οποιοδήποτε πόνο”, είπε η Dr. Lauren Streicher.
Και εξήγησε το γιατί: “Γνωρίζουμε ότι όταν οι άνθρωποι κάνουν σεξ, απελευθερώνουν ενδορφίνες, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση του πόνου. Και όπως έδειξε μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Southern Illinois, γυναίκες που υπέφεραν από ημικρανίες, όταν έκαναν σεξ, παρουσίαζαν μια βελτίωση τουλάχιστον 50%”.
Αν λοιπόν δεν θέλετε να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με παρακεταμόλη ή ιβουπροφαίνη, ουσίες που περιέχουν τα περισσότερα παυσίπονα μπορείτε να τα αντικαταστήστε με προφυλακτικά, για να σας περάσουν με φυσικό τρόπο τα πάντα…

69magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια: