Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Κινέζος σταρ θα διαφημίζει σερβιέτες;


Σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στις παραπλανητικές διαφημίσεις, η κυβέρνηση της Κίνας επεξεργάζεται νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι διασημότητες που διαφημίζουν προϊόντα, οφείλουν πρώτα να τα δοκιμάσουν για να δουν αν όντως ισχύουν όσα στη συνέχεια καλούνται να διαφημίσουν. 



Όπως γράφει η South China Morning Star, εφόσον μια τέτοια νομοθεσία περάσει, ο διάσημος ηθοποιός Τζίρο Ουάνγκ ενδεχομένως να μην συνεχίσει ως το «πρόσωπο» της διαφημιστικής εκστρατείας της Freemore, η οποία πωλεί σερβιέτες... Το ίδιο ίσως συμβεί, όπως σχολιάζουν αρκετοί στα κοινωνικά δίκτυα, και με έναν άλλο αστέρα, ο οποίος προωθεί μπουλντόζες... «Έχει ο ίδιος δίπλωμα για να τις προωθεί;» αναρωτιέται κάποιος. 

Αλλοι βέβαια αμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης να «παρακολουθεί» στενά τις δραστηριότητες των σταρ, ώστε να επιβάλει και πρόστιμα. «Το εύρος του πόσα και ποια προϊόντα πρέπει να 'δοκιμάσουν' πριν τα διαφημίσουν είναι ασαφές» έγραψε ένας blogger. «Αν διαφημίζουν τρόφιμα, πόσο πρέπει να φάνε;» αναρωτιέται. 

Πηγή: news.in.gr 

 http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-perierga/55/215631/mporei-enas-kinezos-star-na-diafimizei-servietes#sthash.pIskFiBJ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: