Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Δυναμική κινητοποίηση χθες το απόγευμα έξω από το Προεδρικό για τις εκποιήσεις

Μαζική κοινωνική κινητοποίηση «αντίδρασης και αντίστασης» ενάντια στις εκποιήσεις πραγματοποίησε χθες το απόγευμα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο η Πλατφόρμα «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί», η οποία αντιτίθεται στην ψήφιση ως έχει του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις.

Οι οργανώσεις που συμμετέχουν στην Πλατφόρμα, είναι ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, Κίνηση Κατά των Εκποιήσεων, ΠΟΑΣ, ΠΟΒΕΚ, ΕΚΑ, Νέα Αγροτική, ΠΟΠ, ΠΟΠΟ, ΠΟΦΕΝ, ΠΣΕΜ, ΕΚΥΣΥ, Κίνηση κατά των Ιδιωτικοποιήσεων, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης  Εκπαίδευσης και Κίνηση Πολιτισμού.

Name
Σ' επιφυλακή η αστυνομία, η οποία προχώρησε και στο κλείσιμο δρόμων γύρω από το Προεδρικό.
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στις 6.45 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων που λαμβάνουν μέρος στη διαμαρτυρία σε σχέση με το θέμα των εκποιήσεων.

Κάλεσμα ΑKΕΛ – ΕΔΕΚ - Οικολόγων για συμμετοχή στην εκδήλωση

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση απηύθυναν το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ και το Κίνημα Οικολόγων.

Ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΕΟ, Χρήστος Τομπάζος, δήλωσε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ότι οι διοργανωτές της κινητοποίησης αναμένουν πως η κοινωνία θα αντιδράσει και θα διεκδικήσει με τρόπο πολιτισμένο, μαζικά και μαχητικά, την εξαίρεση των ευάλωτων ομάδων από το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο, όπως έχει διαμορφωθεί δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας.
Name
 
Το γεγονός ότι πλειοψηφία των κομμάτων συντάσσεται με την κοινωνία σ’ αυτή τη φάση, είπε, είναι μία θετική εξέλιξη, η οποία μας ικανοποιεί.            
 
Υπήρχε αρκετός χρόνος να βρεθούν λύσεις και να μη φτάσουμε στο παρά πέντε να αναζητούμε σπασμωδικά διεξόδους, σημείωσε.
 
Η κυβέρνηση, αφού συμφώνησε με την τρόικα, χωρίς να διαβουλευθεί με τις πολιτικές δυνάμεις, πόσο μάλλον με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, μονομερώς και αυθαίρετα και με ένα τρόπο εκβιαστικό προσπαθεί να επιβάλει τις θέσεις της, είπε.

Συμπλήρωσε ότι «εμείς, αν δε δούμε πολύ συγκεκριμένα πως κατοχυρώνονται πρακτικά τα θύματα της κρίσης, αυτοί, που χωρίς να ευθύνονται έχουν βρεθεί σήμερα να ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τους έχουν μετατρέψει σε άνεργους και αύριο θα τους μετατρέψουν και σε άστεγους, καμία προφορική εξαγγελία δε μπορεί να μας ικανοποιήσει και να μας κάνει να υποχωρήσουμε από τις διεκδικήσεις μας».


http://www.sigmalive.com/news/local/155808#sthash.Xdazx9kg.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: