Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

1.400 ανήλικα παιδιά κακοποιήθηκαν σε πόλη 250.000 κατοίκων



Σοκ προκαλεί η έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η καθηγήτρια Αλέξις Τζέι την Τρίτη και λίγο πολύ αναφέρει ότι περίπου 1.400 ανήλικα παιδιά έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά, από το 1997 έως το 2013, στο Ρότερχαμ, στη βόρεια Βρετανία, μια πόλη που έχει 250.000 κάτοικους.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη προκάλεσε τον αποτροπιασμό της τοπικής κοινωνίας αλλά και έντονες αντιδράσεις, καθώς δεν είναι λίγοι όσοι ζήτησαν την παραίτηση τοπικών αξιωματούχων. Παράλληλα, οργισμένοι είναι οι κάτοικοι και με την αστυνομία αλλά και τις υπηρεσίες πρόνοιας.

Η καθηγήτρια, η οποία είναι η δημιουργός της έκθεσης ανέφερε ότι: «Κανείς δεν γνωρίζει το εύρος της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστησαν τα παιδιά στο Ρότερχαμ». Από τα πιο ανατριχιαστικά περιστατικά που συμπεριλαμβάνει η έκθεση είναι αυτά κατά τα οποία ανήλικα παιδιά λούστηκαν από τους δράστες με βενζίνη και τα απείλησαν ότι θα τα κάψουν ζωντανά, απειλήθηκαν με όπλα και τα ανάγκασαν να παρακολουθήσουν πολύ άγριους βιασμούς. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι κοριτσάκια μόλις 11 ετών, βιάστηκαν επανειλημμένα, ενώ υπήρξαν και παιδιά που έπεσαν θύματα ομαδικών βιασμών.

Στην ίδια αναφορά κάνει λόγο για αμέλεια των τοπικών Αρχών, καθώς δεν πήραν στα σοβαρά πολλά περιστατικά, ενώ ένας μεγάλος αριθμός θυμάτων αντιμετωπίστηκε με περιφρόνηση.

Από το 2001 έως και το 2006, τρεις ακόμη εκθέσεις είχαν δοθεί στην αστυνομία, σχετικά με την τραγικότητα της κατάστασης, όμως τα αποτελέσματα τους δεν βγήκαν ποτέ στην επιφάνεια, καθώς οι αξιωματούχοι θεώρησαν ότι οι αριθμοί είναι «μαγειρεμένοι» ή ακόμη και ψευδείς.

Σημειώνεται πως μόλις τα φρικιαστικά στοιχεία έγιναν γνωστά, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης παραιτήθηκε, ενώ και ο υπεύθυνος της τοπικής αστυνομίας δέχεται πιέσεις για να κάνει το ίδιο.


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: