Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Νεκρός ηχολήπτης σε αστυνομικό ριάλιτι


Ένας ηχολήπτης, μέλος του τηλεοπτικού συνεργείου του γνωστού αμερικανικού ριάλιτι "Cops" που παρουσιάζει επιχειρήσεις της αστυνομίας, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών σε εστιατόριο, κατά την οποία σκοτώθηκε και ένας ύποπτος για ληστεία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία στις ΗΠΑ.


Ο ηχολήπτης Μπράις Ντιον, 38 ετών, και ο ύποπτος ληστείας Κορτέζ Ουάσινγκτον, 32 ετών, είναι νεκροί, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ομάχα της Νεμπράσκα Τοντ Σμάντερερ διευκρινίζοντας ότι ο Ντιον έχασε τη ζωή του από «φίλια πυρά».
Ένας αστυνομικός της Ομάχα είχε ζητήσει ενισχύσεις ύστερα από κλήση που είχε λάβει η αστυνομία για ληστεία σε εστιατόριο αλυσίδας ταχείας εστίασης. Δύο αστυνομικοί που έκαναν περιπολία, τους οποίους μαγνητοσκοπούσαν ο Ντιον και ο εικονολήπτης του συνεργείου Μάικλ Λι, έσπευσαν στο σημείο. Οι τρεις αστυνομικοί εισέβαλαν στο εστιατόριο μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο.
Και οι τρεις αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, καθώς ο Ουάσινγκτον, ο οποίος είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο, τους πυροβόλησε χρησιμοποιώντας πιστόλι, το οποίο αποδείχθηκε αργότερα ότι ήταν πιστό αντίγραφο αεροβόλου, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της αστυνομίας της Νεμπράσκα ο Τοντ Σμάντερερ.
Ο Ντιον φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο αλλά επλήγη από μια σφαίρα κάτω από τον αριστερό βραχίονα. Ο Ουάσινγκτον αρχικά κατάφερε να διαφύγει αλλά λίγο μετά κατέρρευσε στο χώρο στάθμευσης λόγω των πολλαπλών του τραυμάτων. Εκεί η αστυνομία ανακάλυψε ότι δεν ήταν οπλισμένος με πραγματικό πιστόλι.
Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο της Νεμπράσκα, όπου διαγνώστηκε ο θάνατός τους.
Από «φίλια πυρά» ο θάνατος
Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι είδε το βίντεο της ληστείας με τους πυροβολισμούς που δείχνει ότι οι αστυνομικοί ήταν δικαιολογημένοι που άνοιξαν πυρ καθώς ένιωθαν ότι ο ύποπτος τους απειλεί με πραγματικό όπλο. «Το αεροβόλο μοιάζει και λειτουργεί σαν πραγματικό όπλο», δήλωσε ο Σμάντερερ.
Αποδείχθηκε ότι η σφαίρα που έπληξε τον Ντιον δεν μπορούσε να προέρχεται από τον Ουάσιγκτον, επειδή ο ύποπτος έφερε αεροβόλο που εκτοξεύει πλαστικά σφαιρίδια.
Ο Ντιον είναι το πρώτο μέλος κινηματογραφικού συνεργείου που σκοτώνεται στα 25 χρόνια της ιστορίας της τηλεοπτικής σειράς, ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής του ριάλιτι που δήλωσε συντετριμμένη από τον αδόκητο θάνατο του ηχολήπτη της.
Το ριάλιτι Cops που προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 1989 και τέσσερις φορές ήταν υποψήφιο για τα βραβεία Emmy, γυριζόταν στην Ομάχα από τον Ιούνιο. «Όλο το καλοκαίρι το συνεργείο της εκπομπής και οι αστυνομικοί που ακολουθούνταν από αυτό είχαν γίνει φίλοι. Το συμβάν αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο για αυτούς», δήλωσε η δήμαρχος της Ομάχα Ζαν Στόδερτ.


 http://www.alfanews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: