Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ισχυρός σεισμός στο Περού


Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών έπληξε το νότιο Περού, ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικής έρευνας (USGS), που αναθεώρησε την εκτίμησή του για την ισχύ της δόνησης.


Νωρίτερα, είχε κάνει λόγο για σεισμό 7,0 βαθμών. Η πολιτική προστασία του Περού ανέφερε ότι δεν έχει λάβει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής.

Η δόνηση καταγράφηκε στις 02:21 (ώρα Ελλάδας) 42 χλμ. ανατολικά-βορειοανατολικά της πόλης Τάμπο, 469 χλμ. από τη Λίμα, σε βάθος 58,9 χλμ. Το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Περού έκανε λόγο από την πλευρά του για σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών.

Στην πρωτεύουσα Λίμα, ο σεισμός έγινε αισθητός με μικρότερη ένταση (σαν μια δόνηση 4,4 βαθμών).  Το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό ανέφερε ότι  οι σεισμοί αυτού του μεγέθους "γεννούν μερικές φορές τοπικά τσουνάμι τα οποία  μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες κατά μήκος των ακτών που βρίσκονται σε  ακτίνα 100 χλμ. από το επίκεντρο".

"Οι Αρχές στην περιοχή όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο πρέπει να έχουν επίγνωση αυτής της πιθανότητας και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα", πρόσθεσε το κέντρο.



Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: