Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ανατριχιαστική ομολογία για το φονικό των bodybuilders



Όλα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ
Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο δολοφόνησαν τον Κωνσταντίνο Σγούρο και το Γιάννη Κομμάτη, τα ξημερώματα της 19ης Αυγούστου, περιέχονται στην προανακριτική απολογία του ενός εκ των δύο 18χρονων οι οποίοι θα απολογηθούν αύριο Δευτέρα στον ανακριτή.

Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», ο 18χρονος Νίκος Μ. παραδέχθηκε ενώπιον των αστυνομικών της Ασφάλειας Καλαμάτας ότι αυτός πυροβόλησε τους δυο bodybuilder το μοιραίο βράδυ.

«Ο Κώστας (σ.σ.: ο Κων. Σγούρος) έπιασε από τον σβέρκο τον Παναγιώτη (σ.σ.: τον δεύτερο κατηγορούμενο Παναγιώτη Μ.) και τον έβαλε ανάμεσα σε αυτόν και τον άλλο φίλο του, για να πάνε με τα πόδια εκεί που υποτίθεται ότι ήταν το αυτοκίνητο. Εγώ, μόλις είδα αυτή τη σκηνή φοβήθηκα για τον φίλο μου και για μένα και βγήκα από το αυτοκίνητο ακολουθώντας τους γρήγορα. Ο Παναγιώτης με άκουσε που τους ακολουθούσα, γύρισε, με είδε και τους ξέφυγε γρήγορα προς την άκρη του δρόμου και τότε εγώ πυροβόλησα. Ημασταν φοβισμένοι και τρέμαμε, ενώ ο Παναγιώτης έκανε εμετό. Από την τρομάρα μας δεν πλησιάζαμε προς το σημείο τους».

Ο 18χρονος κατηγορούμενος εξηγεί γιατί πήγαν οπλισμένοι στο ραντεβού με τα θύματα για την αγοραπωλησία αναβολικών, επειδή ο 26χρονος Σγούρος σε μεταξύ τους συζητήσεις είχε επικαλεστεί ότι είχε στην κατοχή του δύο όπλα, ένα πιστόλι Glock και ένα περίστροφο Smith & Wesson:

«Τις βραδινές ώρες της 18ης Αυγούστου βρισκόμουν μαζί με τον Παναγιώτη Μ. (σ.σ.: ο 18χρονος συγκατηγορούμενός του) στο σπίτι του στον Κάμπο. Τον πήρε τηλέφωνο ο Κωνσταντίνος Σγούρος και έκλεισαν ραντεβού για να συναντηθούν και να του έφερνε αναβολικά. Το ραντεβού κανονίστηκε να γίνει στο πάρκο του Αλμυρού και λίγη ώρα μετά ξεκινήσαμε να πάμε με το αγροτικό αυτοκίνητο του πατέρα του Παναγιώτη. Επειδή ο Σγούρος ζήτησε από τον Παναγιώτη να συναντηθούν εκτός Καλαμάτας και επειδή ο Παναγιώτης φοβήθηκε, πήρε μαζί του και την καραμπίνα(...) Επειδή ήμασταν πολύ φοβισμένοι, ο Παναγιώτης μου είπε ότι αν χρειαστεί θα πυροβολήσουμε, όμως φοβόταν να πυροβολήσει και μου είπε αν χρειαστεί να το κάνω εγώ».

Ο 18χρονος περιγράφει όλα όσα έκανε μαζί με το συνεργό του για να εξαφανίσουν τα πτώματα
 
«Σύραμε το ένα πτώμα για να το πάμε πιο πάνω και να το πετάξουμε, αλλά επειδή δεν μας άρεσε το σημείο γυρίσαμε πίσω και βάλαμε τα δύο πτώματα στην καρότσα του αγροτικού. Ψάχναμε να βρούμε ένα σημείο προς τη Μάνη για να τους πετάξουμε, όπως κι έγινε. Πήγαμε στο σπίτι μου στη Φιλοθέη και παρκάραμε απ’ έξω. Εκεί, με το λάστιχο της βρύσης πλύναμε την καρότσα και πετάξαμε κάποια πράγματα δικά τους και δικά μας ρούχα που είχαν λερωθεί σε κάδο σκουπιδιών και την άλλη μέρα πετάξαμε τα τσαντάκια τους σε άλλο κάδο εκεί δίπλα».

Η εφημερίδα φιλοξενεί δήλωση του συνήγορου του 18χρονου Παναγιώτη Μ. κ. Αλέξη Κούγια, που επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η ΕΛ.ΑΣ. έχει παραλείψει από την έρευνά της το εκτεταμένο εμπόριο επικίνδυνων αναβολικών που γινόταν μπροστά στα μάτια της» και προσθέτει ότι η προσωπικότητα του εντολέα του ουσιαστικά καταστράφηκε από τη χρήση των απαγορευμένων ουσιών: «Μέχρι το διάστημα που γνώρισε τα θύματα ήταν αριστούχος μαθητής που μάλιστα είχε κερδίσει υποτροφία από το σχολείο του». 


Protothema.gr
showbiz.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: