Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Δευτέρα για την παρουσίαση των συντελεστών της παραγωγής του 16ου Pafos Aphrodite Festival



Καλλιτεχνική Ομάδα
Το μυστικό της επιτυχίας της όπερας “Così Fan Tutte” (Έτσι Κάνουν Όλες) κρύβεται σε μια ομάδα καταξιωμένων καλλιτεχνών της λυρικής σκηνής.


 Σκηνοθέτης και Σκηνογράφος της εκπληκτικής παράστασης είναι ο Paolo Panizza, την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Άγης Ιωαννίδης, την καλλιτεχνική διεύθυνση αναλαμβάνει ο Massimo Alessio Taddia και τα κοστούμια υπογράφει ο σχεδιαστής Stefano Nicolao. Κορυφαίοι σολίστες περιλαμβάνονται στην ομάδα των ερμηνευτών, όπως οι σοπράνο Paola Santucci, Vittoria Ji Won Yeo, Paola Cigna, Julia Farrés Llongueras, οι μέτσο σοπράνο Paola Gardina, Irene Molinari, οι τενόροι  Francisco Brito και  Riccardo Gatto, οι βαρύτονοι Valdis Jansons, Andrea Zaupa, Graziano Dallavalle και Carlo Torriani.                                                                                      

“Così Fan Tutte” (Έτσι Κάνουν Όλες)

Η κορυφαία παράσταση του αιχμηρού ρομάντζου του Mozart “Così Fan Tutte” (Έτσι Κάνουν Όλες) αναμένεται να συναρπάσει το κοινό, αφού καταπιάνεται με τα διαχρονικά θέματα του έρωτα και της απιστίας, του συναισθήματος και της λογικής τα οποία συνυπάρχουν μέσα σε μια κωμική ιστορία, όπου το ψέμα συμπλέκεται με την αλήθεια και η προσωπίδα συνυπάρχει με το πρόσωπο.

Η Υπόθεση

Νάπολη, 18ος αιώνας

Δύο νεαροί αξιωματικοί, ο Γουλιέλμο και ο Φερράντο, λογομαχούν με τον Ντον Αλφόνσο με αφορμή την πίστη των γυναικών. Οι δύο νέοι υποστηρίζουν ότι οι αγαπημένες τους, η Φιορντιλίτζι και η Ντοραμπέλλα, δεν μπορούν να διαπράξουν απιστία, αλλά ο Ντον Αλφόνσο διαφωνεί και βάζει στοίχημα μαζί τους. Σκαρφίζεται ένα σχέδιο για να τους αποδείξει ότι οι αγαπημένες τους μπορεί και να μη μείνουν πάντοτε πιστές. Ανακοινώνει στις δύο αδελφές ότι οι μνηστήρες τους πρέπει να φύγουν στο μέτωπο. Οι δύο άνδρες παριστάνουν ότι αναχωρούν με πλοίο, ενώ ο Ντον Αλφόνσο βάζει στο παιχνίδι και την καμαριέρα των δύο γυναικών την Ντεσπίνα, ζητώντας της έναντι αμοιβής να πείσει τις κυρίες της να δεχθούν δύο δήθεν «ξένους» που τις έχουν ερωτευτεί. Ενώ στην αρχή η Φιορντιλίτζι και η Ντοραμπέλλα παραμένουν ακλόνητες στις ικεσίες των «ξένων», οι οποίοι δεν είναι παρά ο Φερράντο και ο Γουλιέλμο, που μεταμφιεσμένοι διεκδικούν ο καθένας την αγαπημένη του άλλου, τελικά υποκύπτουν στις πιέσεις μετά από ένα καλοστημένο τέχνασμα με ψεύτικες απόπειρες αυτοκτονίας. Ακολουθεί ο ψεύτικος γάμος των δύο γυναικών με τους «ξένους» όπου τον ψευδό-συμβολαιογράφο υποδύεται η Ντεσπίνα. Όμως, η τελετή διακόπτεται από την αιφνίδια άφιξη των πραγματικών μνηστήρων που υποτίθεται ότι τρέπουν σε φυγή τους δύο «ξένους». Η πλεκτάνη τελικά αποκαλύπτεται και τα δύο ζευγάρια θα συμβιβαστούν χάρη στη διαμεσολάβηση του πολυμήχανου Ντον Αλφόνσο.

P.O. Box 60032, 8100 Pafos  • Τel. 26822218  • Fax. 26220221

Δεν υπάρχουν σχόλια: