Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Χιλή

Eυτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ή υλικές ζημιές .


Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών έπληξε την κεντρική Χιλή το απόγευμα του Σαββάτου (18:35 τοπική ώρα, 01:35 σήμερα Κυριακή, ώρα Ελλάδας) ταρακουνώντας κτίρια στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, χωρίς πάντως να προκαλέσει θύματα ή υλικές ζημιές, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Χιλής (Onemi).
Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε από 30 ως 40 δευτερόλεπτα, σημειώθηκε 39 χλμ. από την πόλη Κιγιότα σε βάθος 41,7 χλμ., ανέφερε η Onemi. Έγινε αισθητός στο Σαντιάγο και άλλες πέντε περιοχές της κεντρικής Χιλής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Προκάλεσε πανικό σε πολλούς κατοίκους, ιδίως ακινήτων που ταρακουνήθηκαν. 
Σε αρκετές συνοικίες της πρωτεύουσας Σαντιάγο αναφέρθηκαν διακοπές της ηλεκτροδότησης και της λειτουργίας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και της πρόσβασης στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με ΜΜΕ της Χιλής.
Ο σεισμός πάντως δεν αναμένεται «να προκαλέσει ένα τσουνάμι στις ακτές της Χιλής», ανέφερε η Ωκεανογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.
Το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών ανέφερε ότι τα δίκτυα τηλεφωνίας και οι συνδέσεις στο Διαδίκτυο ήταν κορεσμένες.
Ο σεισμός, που σημειώθηκε σε μικρό βάθος, έγινε αισθητός ακόμη και σε περιοχές της νότιας Χιλής και της δυτικής Αργεντινής.
Την 1η Απριλίου μια σεισμική δόνηση 8,1-8,2 βαθμών είχε πλήξει την πόλη Ικίκε και την περιοχή γύρω από αυτή, προκαλώντας πολλούς θανάτους, εκτεταμένες υλικές ζημιές και οδηγώντας στην απομάκρυνση σχεδόν 1 εκατ. ανθρώπων από τις εστίες τους.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: